Laktózérzékeny lehet a babám?
4hetes a kislányom.
Pár napja kimzések jelentek meg az arcán, pár szem a fejbőrén is van.
Anyatejes, szoptatom. Szoptatás után kibukja, és nem az a túros jellegű, hanem az a sima tej, kicsit krémes talán.
2napja észlelem, hogy nem mindegyik, hanem 1-1 szopizás után nagyon nyűgössé válik, sír, rúgkapál.
Szerintetek?
Persze, értesítem a védőnőt is, de tapasztalt valaki már ilyet?
Szerintem nem az. Inkább csak tejkiütés. Ürülnek a hormonjaid és az üti ki.
A bukás...valószínű sokat szopizik, az állaga evés után tejszerű, később már túrós.
Laktózérzékenység esetén testszerte van kiütés
Ettél olyat, amiben laktóz van?
Bocs, hogy megkérdezem, de ugye tudod, hogy az anyatejben nincs laktóz?
Igen, én ettem olyat, amiben van laktóz, hiszen én nem vagyok laktózérzékeny.
A védőnő tanácsára (a kórházból való hazajövetel után) tejet nem iszom, csak tejtermékeket eszem, azt mondta azt lehet.
Illetve én pont úgy tudom, hogy hiába váltanék én magam laktózmentes étrendre, az anyatej tartalmaz laktózt.
Egyébként még hozzátenném, hogy nincs hasmenése, széklete rendben van, aludni is szépen alszik 3-4 órákat. Tényleg "csak" annyi tünete van, amit fentebb említettem.
Az anyatejben mindig van laktòz. Szò szerint azt jelenti, hogy tejcukor, attòl van az anyatej èdes ìze.
A leìrtak alapjàn nem hinnèm, hogy laktòzèrzekenysèg lenne a problema.
Nem hiszem, hogy az lenne.
A laktózérzékenységnek nem jellemző tünete a kiütés, az a tejfehérjeérzékenység a jele lehet inkább.
Nálunk az evés után jelentkező hasfájás, szelesség volt a jele. Pedig jöttek a pukik, mégis egész nap erőlködött.
De másoknál hallottam, hogy hasmenés is előfordul.
Az első kislányomnál olyan 7 hónaposan derült ki, és kb. 5-6 hónap múlva ki is nőtte. Az volt gyanús, hogy nem múlt el a "szokásos élettani hasfájás", illetve nappal ugyanúgy fájt néha a hasa, mint esténként. Most 3 éves, semmi baja a tejtermékekkel.
A második kislányom most 3 hónapos, nála már célirányosan az első tünetnél gondoltunk erre a gyerekorvossal.
És csatlakozom az előttem szólókhoz, az anyatejben is van laktóz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!