Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Másnak is fáj a szoptatás?

Másnak is fáj a szoptatás?

Figyelt kérdés
Először rosszul raktam mellere,és kisebesedett a bimbóm.De mára már jól rakom mellre(védőnő. doki is mondta)Mégis főleg a bal mellemből nagyon fáj szoptatni.Leginkább az elején, mert akkor nagyon szív,de van, amikor végig fáj,pedig kiveszem a cicim, újrakínálom, mozgatom a bimbóm...Ha befejeztük a szopit, utána jó 10 percig ég a bimbóm, majd a cicim nyilalgat és fáj legalább fél órán át. 2 féle kenőcsöt is használok, nem sokat ér... Vannak sorstársak?
2008. nov. 30. 11:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is hasonlo volt, es a szoptatas befejezese utan nekem is kb. fel oran keresztul egett, szurt belul a mellem (nem a bimbo, hanem a tejmirigyek). Valahol olvastam, hogy ilyenkor termelodik a tej es az elso par hetben ez fajdalmas is lehet Hat nekem fajdalmas volt, de ugy kb. 2 honap szoptatas utan ez elmult. Persze az elejen nekem is volt sebes, berepedezett mellbimbo es 3-4-szer mellgyulladasom is. Most 6,5 honapos a fiam, meg mindig szoptatom napi 5-6-szor es teljesen fajdalommentes mostmar. Kitartas! Megeri, hidd el, meg ha most fajdalmas is az elejen.
2008. dec. 1. 14:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Az első babámnál 1,5 hónapig egyfolytában sebes volt a cicim és vérzett, én pedig szó szerint zokogtam szoptatás alatt, és levert a víz, remegtem, mint a kocsonya. Nem használt a Neogranormon, és a védőnő se mondott mást, csak azt, hogy márpedig az a baba jól van mellre téve. Feladtam, és inkább fejtem neki 10 hónapig. A másodiknál már nem akartam ezt. Elméletben betanultam egy csomó pózt, és amikor a kórházban kihozták, egyből neki is láttam, hogy mindet kipróbáljam. A csecsemős csak nézett néha, hogy a babám még így is elfogadja a mellemet. Miért, kérdeztem, miért ne fogadná el? Viszont sebes lett a 2. napra, és amikor a 3. napra bedurrantak a melleim, vért fejtem tej helyett. Borogatás meg masszázs után jobb lett, a cicimet pedig Avent krémmel kentem, ezt nem kell lemosni sem. Két nap alatt begyógyult a seb, és éreztem, hogy a hónaljtartás nagyon sokat segített. Úgy is szoktam, hogy mintha bölcsőtartásban lenne, egyszerűen a másik mellemre rakom, azaz a lábai kifelé néznek. Így sokkal kevésbé fáj. Mert bár nem sebes, még fáj a szopi, főleg az elején. 2,5 hetes a kislányom, és tátogás helyett csücsörít meg nyalogat, így alig tudom mellre tenni. Van, hogy percekig szerencsétlenkedünk. Aztán sok büfi jön, mert olyan mohó, hogy lenyel egy csomó levegőt. Próbálj ki minden pózt, az Aventes krémet, meleg borogatást szopi előtt, szopi közben pedig óvatosan masszírozd a cicid a bimbó felé. Remélem, hamarosan jobb lesz, és sokáig tudsz szoptatni. :)
2008. dec. 1. 16:57
 13/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm, aki válaszolt nekem , és próbált biztatni! :)
2008. dec. 2. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!