3 hetes babám szopi után éhesnek tünik, ezért cumisüvegből pótolom. De van, amikor 20 ml -t 10-15 perc alatt iszik meg. Van, amikor 50 ml is sikerül, de akkor még 2 óra múlva is felböfizik. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Azért vagyok tanácstalan, mert ha iszik üvegből, 3 órát kibír. Ha nem, 2 óránként tettem mellre, de a cicim sem bírja... Hogy több legyen a tejem, fejtem gépi mellszívóval, de max 20 ml,inkább kevesebb... Van aki azt mondja fejjek, de nekem ez nem jött be, hiszen fél óra fejés után van, hogy 5 ml... Van, aki azt mondja, inkább szoptassak gyakrabban, de akkor meg elmarad a napi 2-3 kaki.. Fejjek,vagy ne? Hogyan lesz több tejem a babám számára? neki már 90-100 ml.kéne ennie alkalmanként, de van, amikor csak 60ml szopik... pótoljam? vagy tegyem hamarabb mellre?2008. nov. 29. 12:26
1/2 anonim válasza:
Szia.Én is fejek,igaz kézivel.Nekem a védőnőm azt mondta,hogy elég kb.5 percig fejni,mert a stimuláció a fontos,még ha nem is jön belőle semmi.Én is 10-20 ml tudok csak lefejni,amit el is rakok,úgy,hogy gyűjtögetem 1 napig(lehet,semmi baja nem lesz)és utánna lefagyasztom(kb.így 100-150ml jön össze,amit már érdemes)de mivel nem mérem a babót,nem tudom mennyit eszik,de kiegyensúlyozott.Nem mindig esznek a babák ugyanannyit,az a lényeg,hogy gyarapodjon.Olyan van,hogy két mell kell neki,de akkor csak azt fejem,amelyiket először adtam oda.Ja,és Laktoherbet iszom csak.Remélem segítettem.1 hónaposak vagyunk.Szerintem inkább próbáld kicsit mindig húzni a szopit,míg eljuttok a 3 órához.Akkora már éhes lesz.Lehet kicsit lusta szívni a cicit,mert a cumisüvegből jobban jön.Szerintem ne pótolj,ha nem muszáj.
2/2 anonim válasza:
Ha szeretnél szoptatni, akkor ne adj indokolatlanul pótlást a kisbabádnak. A pótlás például akkor indokolt, ha a gyarapodás nem jó, és nincs elég tejed, és nem is sikerül növelni a mennyiséget gyakoribb szoptatással. Akkor, ha nem bír ki három órát két szoptatás közt, nem pótlást kell adni, hanem gyakrabban megszoptatni. A gyomra még akkora, mint egy jókora cseresznye. Gyakran, keveset eszik a legtöbb újszülött, ha rajta múlik. Az ilyen előírásokkal, hogy 90-100 millilitert kellene ennie alkalmanként, inkább ne törődj. Annyit eszik a baba, amennyire szüksége van. Ez nem mindenkinél egyforma. És mi van akkor, ha nem ötször, hanem mondjuk, ahogy a legtöbb ilyen korú baba, 12-szer szopik? Akkor eleve túl sok volna ez a mennyiség. Nem érdemes mérni a szopásokat, hanem helyette csak a gyarapodást figyeld,(minimum napi két deka ebben az időszakban), és azt, hogy van-e elég kakis és pisis pelusa (3-4, illetve 5-6). Ha szeretnéd, hogy több tejed legyen, elsősorban gyakrabban kellene szoptatni, éjszaka is. Ha azt szeretnéd, hogy annál is több tejed legyen, mint amennyi adott esetben a kisbabádnak kell, akkor érdemes fejni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!