4 hónapos babának sötétzöld széklet?
Igény szerint eszik a baba?
Az emésztetlen laktóz színezi zöldre a székletet, ha túl gyakran eszik. Legalábbis nálunk ez volt. Ha megvolt 2 óra a szoptatások között, akkor sárgát kakilt, ha gyakran evett, akkor zöldet.
van egy rész amit kiemelek:előfordulhat gyomor- vagy bélhurut (gasztroenteritisz) és a vakcinában lévő vírus a széklettel ürül.-A gyomor vagy bélhurut pld okozhat zöld kakát.Elvileg a biogaia rendbe kell tegye.Ettől függetlenül nálunk maga a biogaia is zöldre színezte a gyerek székletét és ez biztos, mert ahogy elhagytuk újra normál színű lett.
Lehet, hogy hülyeséget írtam amúgy, nem tudom.Elvileg a védőnő,gyerekorvos is tudni kéné kb milyen mellékhatásokkal lehet számolni egy-egy oltásnál.
Mennyi tejterméket fogyasztasz, esetleg nem ittál most többet?
Nálunk az okozott zöld kakit, ha fél decinél több tejet ittam.
Az én lányom is így kezdte 1 hónaposan. Mindenki (orvos, védőnő) hülyének nézett, túletetem a gyereket, stb. Akkor kezdtek komolyan venni mikor már vér volt a kakában: tejallergia. 2 hónapja vagyok tejmentes diétán, a gyerek tünetmentes.
Ezzel nem azt mondom, hogy ő is az, hanem azt hogy ha úgy érzed vmi nem oké ne hagyd magad.
Igen, első körben cseréld le a tejet, én is kókusztejet, mandulatejet ittam, nálunk ennyi elég volt. Tejterméket nem igazán ettem, a tejet tartalmazó egyéb ételek nem okoztak gondot.
Viszont ha továbbra is fennáll, akkor semmilyen tejszármazékot tartalmazó élelmiszert nem lehet fogyasztani, abból pedig jó sok van, szóval címkenézegetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!