Féléves kora után szeretném leválasztani/lefejt tejjel etetni a babámat, hogy csináljam?
Figyelt kérdés
Ha elterveztem, hogy kb féléves kora után, amikor már elkezdődik a hozzátáplálás, és ugye egyre kevesebbet fog tejet inni, szeretném leválasztani, vagy arra is nyitott vagyok, hogy ha már csak kb reggel-délben-este fog tejet inni, lefejem és ugy adom oda neki, hogyan álljak neki a dolognak? Teljesen hirtelen nem szeretném cumisüvegeztetni, inkább fokozatosan. Ha pl hetente kiváltok egy szoptatást üvegre, az ugymegfelelhet?Köszönöm a válaszokat. Szoptatás fanok légyszi ne támadjatok, nekem pokollal kezdődött az egész, igy is hálás vagyok az égnek, hogy 4 hónapos a babám és anyatejen kivül még semmit nem kapott, de nálam a 6-8 hónap a max:)2020. szept. 19. 21:39
1/2 Derjaderja válasza:
Hát kérdés, nem egyszerűbb-e elválasztani fokozatosan.
Én 6 hónapig csak szoptattam, 9 hónapos korig havi 1 kaját kiváltottam rendes ételre. Utána maradt még reggel-este 1-1, azokat meghagytam, mert csak az zavart, hogy nem tudunk kimozdulni (csak otthon szoptatok és nem fejek, nekem attól van fóbiám és nem is jött úgy soha).
Mindenesetre a HT-nál az van, hogy elkezdesz egy étkezést, pl tízórai, pár nap - het mire mennyiséget fogyaszt és akkor nem kell már cici utána.
Te megpróbálhatnád cici helyett a lefejt tejet. De érdemes étkezésenként haladni és lassan.
2/2 anonim válasza:
Ha mindenképpen ezt szeretnéd, akkor ne várj, hanem kezd el etetni üvegből. Minél tovább szoptatsz, annál nehezebb lesz átszoktatni az üvegre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!