Használtok/használtatok bimbó védőt szoptatáshoz? Nektek bevált?
Ha nem muszáj ne kezd el, nálunk 4 hós korban sikerült elhagyni.
Utólag már nem használnám, ront a szopási technikán
Kórházban próbáltam. Alapból nem tudott szopni a fiam, azzal még kevésbé. De pl szobatarsam és a barátnőm babaja vidáman szopott vele. Barátnőm kisbabaja 9 hónapig, utána választotta le. Szobatarsame meg mindig. 6 hónapos a baba.
Szoval két esélyes. Igazából semmit nem árt, ha kiprobalod. Nekem sokkal kevésbé fajt vele, csak nem volt hatékony.
Befelé forduló mellbimbó miatt kellet. Remekül szopott a gyermek. (cumiból is evett, játszó cumija is volt)
Aztán 3-4hónaposan elutasított minden szintetikusat. Azóta anélkül szopik, gond nélkül. (cumiból azóta se evett, játszó cumi se kell neki)
2 évig szoptattam. Sosem használtam semmit hozzá. Se bimbóvédő, se fejőgép, semmi.
Az első pár napban egy kis Lanshinoh krémet csak.
Speciális esetekben szükség lehet rá, pld: lapos vagy befelé forduló mellbimbóból nyomás hatására kiemelkedő mellbimbót “varázsol”. Így a baba az egész mellbimbót és a bimbóudvar minél nagyobb részét is be tudja venni a szájába. Vagyis a bimbókiemelő a mellbimbó formálására szolgál. A baba ezen keresztül szopizik.
Sokan keverik a bimbőkiemelővel, ami teljesen másra szolgál: az a befelé, vagy lapos bimbót emeli ki folyamatosan, amit már a terhesség utolsó trimeszterében el lehet kezdeni használni, miután megbizonyosodtuk ;vagy a nőgyógyász, háziorvos, védőnő (szakember!) tanácsolta. Ezt akkor kell hasznáni, mikor anatomómiailag a bimbó kissé máskép' működik, mint ahogy a szoptatáshoz szükséges lenne. Összességében én soha nem használtam. Kb. 10-15 éve a csodás marketingnek köszönhetően mindkét terméket szinte alapcsomagként a megvásárolandók termékek közé sorolják.
Összességében a nők 90 %-a alkalmas, és képes a "normál" szoptatási technikák elsajátítására, mindenféle segédeszköz nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!