Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hónapos a babám, egy szoptat...

3 hónapos a babám, egy szoptatás alkalmával 20-30 ml tejcsi van, érdemes folytatnom vagy adjam fel?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ez a legfontosabb táplálék,de sajnos a szülés óta ilyen kicsike tejcsi jön csak ki,hiába próbáltam a teákat inni.Kezdek belefáradni,szoptatok minden étkezésnél,van hogy 10ml jön,vagy hogy 40 ,de ált 20-30 ml.A férjem szerint hagyjam most már,a baba is hisztis hogy nem jön semmi hiába szopik,alig birja kivárni a tápszert hogy megcsináljuk neki.Ti mit tennétek a helyemben?
2010. aug. 4. 16:39
1 2
 11/13 xStefix ***** válasza:

Mindig érdemes folytatni....

Ha nem megy, kérj szakmai segítséget, pl. a La Leche Ligától. www.lll.hu

Nem a teáktól lesz elég/több tejed, hanem a megfelelő szoptatási gyakorlattól, amit muszáj lenne megismerni, megtanulni ahhoz, hogy folytatni tudd a szoptatást. Lehet, hogy valahol valamit nem egészen jól csinálsz - de mindig van esély arra, hogy "jó útra térj"! ;)

2010. aug. 5. 16:30
 12/13 Vilcsianyuja ***** válasza:
szerintem is fejj, szigorúan minden szopi után! szoptass egy étkezésnél mindkét mellből, több inger = több tej. aztán mindkettőből fejj. azt a csöpp kis tejet gyűjtögesd, és egyre több tápszeres pótlást ki tudsz majd váltani a lefejt tejjel. Aztán akkor már el is lehet hagyni a fejést, hadd szopizzon csak. Mellesleg: honnan tudod, hogy 10-20-30 milliket eszik? Méritek? Így kezdődött a tápszerezés, mert a mérés azt dobta ki, hogy keveset evett? ha tápszert kap, akkor könnyű ördögi körbe kerülni: kevesebbet fog szopizni = kevesebb tej. persze más a helyzet, ha kis súlyú a babád, és muszáj mérlegelni.
2010. aug. 5. 23:09
 13/13 A kérdező kommentje:

3kg volt mikor született,2.70 mikor hazajöttünk a kórházból.

10 napig 10-20 ml volt amit evett,mérte mindig,és mivel nem sirt azt hittem ennyit kell ennie.10 nap után szólt a védőnő hogy ez nagyon kevés,és azóta kapja a tápszert is.Ma reggel 70 ml jött ki,úgy hogy fejtem,ennyi még nem volt sosem,ha ő szopott akkor is kb 30-40 volt a max.Most nem szoptattam,mert még nem kellett neki,azért álltam neki fejni,és igy 70 ml jött ki.Nem hagyom abba,viszont muszály neki a pótlás,mert egy evésre 150ml-t eszik általában.Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok!

2010. aug. 6. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!