Hogyan oldjam meg az éjszakai szoptatást (bőv.lent)?
Figyelt kérdés
5 hetes a fiam, a nappalokkal nincs gond, de este eszik 8kor, aztan csak éjfél körül, majd 4kor. Ezek olyan hosszú idoszakaszok, hogy ezidő alatt rengeteg tej termelődik, es mire felkel, mar annyira feszít a mellem es annyira óriási, hogy bekapni se tudja es csak sír es mocorog. Van hogy szoszerint folyik a mellembol a tej a gyerekre, ha előfejem, annyira elkezd csöpögni, hogy szerintem a fele kicsöpög. Bimbóvédővel probalkozunk, ha nagyon nagy a mellem, de nem gondolom, hogy eg megoldás lenne, mert azzal meg fuldoklik, köhög, es abból is ömlik a tej ha nem fejem elő.:( nagyon szornyuek igy az éjszakák. Köszönöm.2020. jún. 26. 10:06
1/14 anonim válasza:
Dehogy folyik ki a fele. Szoptatás előtt fejj annyit, hogy ne feszüljön, és nem lesz probléma. Nemsokára beáll a kereslet-kínálat, akkor már nem lesz ilyen probléma.
2/14 anonim válasza:
Napközben remélem nem fejsz, az tovább szaporítja a tejet. Be fog állni, kitartás. Én is küzdöttem ezzel, nem sikerült megoldást találni rá, pár hét alatt beállt. :/
3/14 A kérdező kommentje:
Nem fejek direkt napközben semmit. Köszönöm. Akkor csak az ejszakai előfejés segit ezen? :/
2020. jún. 26. 10:18
5/14 anonim válasza:
A bimbóvédő szerintem erre felesleges. Fejni kell,csak úgy tudod ezt megoldani. Nekem 2 hónapos volt a fiam,mire beállt a kereslet kínálat. Utána már nem kellett ez a macera. Addig sajnos ez van. Nekem még nap közben is kellett fejni néha mert beduzzadt a mellem míg aludt. Az viszont szerencsés,hogy csak ennyiszer kel éjjel. Az enyém ennyi idősen másfél óránként kelt néha.
6/14 anonim válasza:
Én csak akkor fejtem le belőle picit, ha nem ébredt a gyerek és már fájt. Pár hét alatt beállt magától is. De ugyanígy voltam éjjel, mint te
7/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat és a segitseget, akkor marad az ékjszakai fejés :) Igen, szerencsés vagyok, ami az alvást illeti, nappal is nagyon jó babuci :)
2020. jún. 26. 12:02
8/14 anonim válasza:
Olvass utána a blokkszoptatásnak, szerintem az lesz a megoldás a problémádra.
9/14 anonim válasza:
Én igény szerint szoptatok, volt hogy 6órán át aludt, kemény sírós nap utàn, nem akartam felébreszteni, én is pihenni akartam. Viszont lefejtem belőle, és igy nem lett baj. Később oda is adtam neki.
10/14 anonim válasza:
De, nyugodtan fejd le szoptatás előtt annyira, hogy megszűnjön a feszülés és szoptasd meg. Nálam bevált. Így is volt elég tej még a melleimben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!