Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kb. mennyi ideig kell szopjon...

Kb. mennyi ideig kell szopjon a baba, hogy hozzajusson a zsiros tejhez?

Figyelt kérdés
Kezdett elapadni a tejem, emiatt gyakrabban tettem mellre a babam. Ennek az lett a kovetkezmenye, hogy rovidebb ideig szopott. Kb. 10 percig. A kov. szopinal probaltam ugyanarra a mellre tenni,de nem evett annyit, hogy a masik mellre is sor kelrujon. Nem tudom, hogy csinaljam , mikor melyik mellre tegyem, ha csak 10 perceket eszik, de megkapja a zsiros tejet. Raadasul zoleket kakil mostanaban ami azt jelenti, hogy csak az elotejet kapja meg.
2008. nov. 25. 09:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A zöld kaki nem annak a jele, hogy csak előtejet eszik. Vagy sokat eszik, vagy Te vagy egy picit megfázva, lehet hogy nincs is még tünet, de a baba már érzi. Az én lányom is 5-10 perceket szopizik és simán ki tudja szívni ami neki kell. Igyál többet még, meg esetleg az urtica urens homeos bogyó segíthet hogy több tejed legyen. Ha szépen fejlődik akkor biztosan a neki legmegfelelőbb tejet kapja!
2008. nov. 25. 10:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ. Pl.: mennyi idős a baba milyen intenzíven szopik, mennyi tejed van...

Mit jelent az hogy gyakran teszed mellre? Próbálgasd mindkét melled és akkor egyre több termelődik.

Ha több lesz akkor nyugodt lehetsz hogy elég jut neki.

Esetleg próbálj mellette mellszívót is használni.

Igyál laktoherb (tejserkentő) teát és az a humeos bogyó is jó.

Egyébként lehet zöld a kakija attól hogy sűrűn teszed mellre, mert így sok tejcukorhoz jut (ami az előtejben van), ami zöld kakit eredményez. Ez azonban nem baj.

Ha szépen gyarapszik akkor ne aggódj, mert az is lassíthatja a tejtermelődést.

2008. nov. 25. 10:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még csak 1 hetes a babám és lassan indul csak be a tejem. Egyszer csak egyik máskor csak másik mellből szoptatok, utána mindig fejek /egykét csepp marad csak/ így szépen sikerül serkenteni. + laktoherb + homeo bogyó

Ha nagyon gyakran enne, én adok neki napi 1-2 szer 20 ml tápszert is, hogy megteljen és ne szopizzon kétóránként, így a tejem is elég lesz a következő "bevetésig".

2008. nov. 25. 14:48
 4/4 anonim ***** válasza:
AZ UTOBBI HOZZÁ SZOLONAK MINÉL TÖBSZÖR SZOPIK A BABA ÁNNÁL TÖBB LESZ A TEJ. AZAZ ELV,HOGY NEM SZOPTATSZ 2ÓRÁNKÉNT LEGKÖZELEBRE MEGTELJEN IGY PONT AZ ELENKEZÖJÉT ÉRED.IGÉNY SZERINTI SZOPTATÁS VAGY 2-3ÓRÁNKÉNTI.
2008. nov. 26. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!