Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Másnak is ennyi idő egy...

Másnak is ennyi idő egy szoptatás?

Figyelt kérdés

10 napos a kisfiam. Kb. 3 óránként eszik, két napja viszont 1,5-2 óránként, utána akár 4 óráig semmi.

Szopi előtt tisztába teszem, lemérem, utána szopi kb. 8-10 percig, pihenget, próbálom büfiztetni a vállamon, de semmi, inkább bealszik, újra cicire teszem, kb. 8 perc, megint pihi, megint szopi kb. 4-5 perc, utána mérleg, majd lefejem a maradékot. Ez kb. 1 óra. Délelőttönként szopi után alszik, délután fent van.

Ez így normális? Mármint hogy ennyi időt vesz igénybe egy-egy szopi, és hogy ennyire rendszertelenül eszik.

Éjjel is tartja a kb. 3 órát. És sajnos úgy látom sokat fáj a pocija.

Rosszul csinálok valamit?

2008. nov. 24. 16:10
 1/3 anonim ***** válasza:

:)

A mérleget, meg a fejést hagyd a fenébe, ha ilyen gyakran szopzik a babád. Az én babám is délelőtt alszik nagyokat, délután meg a cicin lóg. Annyi a különbség, hogy el sem engedi, van, hogy összeszorítja a mellem, és úgy büfizik szopi közben. :D

Sokat fáj a pocija: azért, mert mindig csak a vizesebb előtejet issza, a zsírosabbat meg lefejed. Megoldás: ne fejd le a tejet, hanem 2-3 alkalommal is ugyanarra a melledre tedd vissza egymás után a babát, és akkor kiszívja a zsírosabb utótejet is, és akkor nem fog fájni a hasa. Ugyanis az előtej cukrosabb, laktózban gazdag, hipp-hopp végigrohan a babában, és baromira csikarja. Ha zöldeset kakil, akkor ez lesz a bibi. ;)

Ne aggódj amúgy, még csak 10 napos a babád, lesz még rosszabb is :D Na jó, marha optimista vagyok, az én picim most hálistennek alszik, de egész eddig a cicin lógott. 3 és fél hetes, és most kezdte a növekedési nyügit. ;)

Kitartás :)

2008. nov. 24. 16:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia!A szoptatás eleinte mindenkinél sok időt vesz igénybe majd ha nagyobb lesz a babád és megtanúl rendesen szopni,illetve erősebben szívja ki a tejet hamarabb jóllakik majd.Szerintem is felesleges mérned, bár eleinte én is mértem de csak idegesített az egész ha nem evett annyit amit kellene.Én utánna csak heti egy alkalommal mérem hogy lássam mennyit gyarapszik.Nekem viszont az a véleményem hogy fejj mindíg és mindkét melled a tejed meg fagyaszt le így lesz szűkösebb időkben is.A babád meg próbáld 3 óránként etetni akkor megemészti majd a tejet és nem fog ujra az emésztetlen tejre enni amitől hasfájása lehet.De ez nem azt jelenti hogy addig ordíttasd hanem próbáld őt lefoglalni egy kis játékkal bármivel és ha nem bírsz vele akkor csak adj neki egy kis cicit.Az én lányom már 3 hónapos a szopi és fejés általába lezajlik 30-45 perc alatt,mi már 4 óránként eszünk(mivel már nagy )és nincs hasfájás se,nem is volt soha.Remélem segítettem majd kitapasztalod nektek mi a jó.
2008. nov. 25. 08:54
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Most próbálom tartani a háromórát, ha nagyon ordít, akkor azt mondta a doki egy kis teát adjak neki (HIPP édeskömény). Tudom erről nagyon eltérőek a vélemények, én nem pártolom, de ha segít, akkor legyen. Bár annyira nem kéri, ha mégis, max 10 grammot. Éjjel egy vagy két kaját cumisüvegből adok neki, nem tudom ez baj-e. Viszont 5 perc alatt végez vele, 60-70 grammot benyom, míg a szopizáson bealszik 10 perc után és 30-40-nél többet nem eszik. Ilyenkor pótoljam cumisüvegből, vagy hagyjam mert neki ennyi elég? És az is feltűnt, hogy cumisüveg után nem fáj a pocija, egyből büfizik egyet, míg cicin bealszik, nem büfizik, álmában kalimpál, összehúzza magát, látszik, hogy szenved, és kb. 1 óra múlva keservesen felsír, akkor próbálom büfiztetni, és olyankor sikerül.

Egyébként pici baba, 2890-nel született, 2770-nel jöttünk haza, egy hete. Naponta kb. 350-390-et eszik, míg a doki 450-et mondott.

2008. nov. 25. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!