Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen az amikor nem elég a...

Milyen az amikor nem elég a tejcsi a kicsinek?

Figyelt kérdés
2 hónapos, szopizik egy ciciből, elengedi, én kis naívan az hiszem, hogy tele a pocija, át tettem a másikra, mert itt olvastam, hogy jó ha mindkét ciciből szopizik egy alkalommal (igaz?), és ott megint egy csomót szopizott.És legközelebb szerintem nem volt már elég tejcsi, mert nagyon hamar kért megint, és nyugtalanul szopizott. Valaki írjon, mert nem tudom milyen mikor nincs elég tejcsi. Köszi.
2008. nov. 24. 14:12
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Mindkét mellből kell szoptatni, majd utána kifejni még a maradékot. Ha nem elég neki, akkor a cicin sír. Az, hogy hamarabb kéri, azt is jelentheti, hogy növekedési fázisban van, és ilyenkor gyakrabban igényli azért, hogy megnövelje a tejmennyiséget. Nálunk mindkét gyereknél így volt. Ha úgy gondolod, hogy kicsit kevés a tej, akkor szoptasd minél gyakrabban, minél hosszabb ideig.
2008. nov. 24. 14:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egyszerre egyből szoptass. Mert ha mindkettőre teszed (rövid időn belül)akkor csak az előtejet szívja ki mindkét cicidből és a zsírosabb része pedig benn marad. Ezért jelentkezik olyan hamar mert az hamar átmegy a kis gyomrán és éhes. Ha már nagyobb mennyiséget eszik 180-200 ml akkor tedd mindkét melledre de csak már ha az egyiket kiszívta.
2008. nov. 24. 20:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincsen a két mellből való szoptatásnak semmilyen hátránya. Én is oda szoktam neki adni mindkettőt, és 7 hónapja szoptatok. Ha rendszerint két mellből lakik jól a kicsid, akkor a soron következő szopit azzal a ciciddel kezd amelyikkel abbahagytad. A mell folyamatosan termeli a tejet, főképp a szopi alatt, és nem a két szopi között. Minél gyakrabban ürül, annál jobban jön az utánpótlás. Én úgy szoktam, ha egyik oldalról befejezi, megkínálom a másikról is és jelzi hogy kéri-e még, vagy már nem.

Bízz magadban és a babádban, szoptass igény szerint.

Ha nincs elég tej, onnan veszed észre hogy nem pisil eleget a babád, ( minden levetett pelusban legyen pisi, ha két egymást követő pelus szinte teljesen száraz akkor van a gond ) a nagykutacsa beesett, kis szája tikkadt, kedve nyűgös, nyüszög, állandóan szopizna, éjjel sem alszik és türelmetlenül sír a cicin.

A megoldás mindig a gyakori szoptatás, és ne ilyedj meg ha a melled már nem feszül, mert egy idő után már nem is fog. A puha ciciben gyorsabb a tejtermelődés és sűrűbb, kalóriadúsabb tej termelődik.

Sok sikert!

2008. nov. 24. 20:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nekem két gyerekem van, és elejétől fogva mindkét mellből szoptattam. A nagyobbik 33 hónapos koráig szopott, a kicsi most 2,5 éves, de még szopik. Ezért merem ajánlani a két mellből szoptatást.
2008. nov. 24. 21:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nyugtalan szopi közben a babád az is lehet hogy vagy puki bántja vagy büfi.Én ilyenkor megbüfiztetem és picit 2-3 másodpercre hagyom pihizni.Ha lenyugodott ujra szopik tovább.Én váltott mellből szoptatom egyszer a jobbból szopik és lefejem mindkét mellem,majd a következő szopinál a ballból eszik és ujra fejem mindkét mellem.Nekem ez vált be és így egy csomó tejet le tudok fagyasztani is.
2008. nov. 25. 09:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja az előző válaszoló vagyok ismét.Hogy van-e elég tej a melledben megtudod nézni hogy ha megnyomod és jön belőle akkor van elég benne.Ha nem jön semmi sajna kifogyott.
2008. nov. 25. 09:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, komolyan sokat segített. "A bízz magadba és a kicsibe", az sokat jelent, és nem közhely. Most mindkettőböl szopizik, fejni nem tudok csak éjjel, és úgy látom most jobb. Csak most idegesen szopizik, és sokat bukik neki.

Mindig azt hittem, hogy az a jó, ha több idő telik el 2 szopi között, hogy legyen ideje megtelni a cicinek. De ez teljesen logikus ahogy írtátok, hogy szopizás közben termelődik.

Mégegyszer köszi.

2008. nov. 27. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!