Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A bal mellemben alig van...

A bal mellemben alig van tejcsi, a másikban ahhoz képest sok van, lehet valahogy szaporitani a másik cicit is?

Figyelt kérdés
Sajnos a szüléstől kezdve nem sok tejem van,igy 10 napos korától pótolni kell tápszerrel.Viszont minden etetésnél szoptatok,mikor mennyi jön ki,van hogy 20-30ml,ma reggel pl 50 ml volt.A jobb cicimben van tej,a balban szinte semmi sincs.Tehetek ez ellen valamit,vagy örüljek hogy ennyi is van?A védőnőm és a gyermek orvos azt mondja,örüljek amennyi van,de jó lenne azért ha minél többet szopna a babám.11 hetes.
2010. júl. 29. 08:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanígy volt, és mindig meg is maradt arányaiban a különbség. Én két mellből szoptattam, így elhagytuk a tápszert, és 6 hónapos koráig kizárólag szopizott. Most 1 éves, és még mindig szopizik reggel este.

Vagyis ne aggódj sokat, akár nagy különbség is lehet a két melled között, szoptass te is mindkét melledből, és mindig a gyengébbikkel kezdd, hátha attól megembereli magát. De ha nem, akkor sincs gond, a másik bőven termel annyit, amennyi kell a babádnak (gondolj az ikrekre, náluk is muszáj egy mellnek annyit termelni, amennyi elég egy kicsinek)

2010. júl. 29. 08:26
 2/6 A kérdező kommentje:
2 mellből szoptatok,igy van csak 20-50 ml.Ez persze kevés nagyon egy 11 hetes babának,mikor kb 160 ml-t eszik.
2010. júl. 29. 08:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is azt hittem, hogy kevés a tejcsim, de próbáld meg rajta hagyni a babát 15-20 percig egy cicin, és hátha kis idő elteltével jön még belőle. Mert nálam így megy már régóta. Szinte semmi sincs benne amikor elkezdünk szopizni, de egy kis idő elteltével mindig megindul.
2010. júl. 29. 08:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem is az egyik mellemben kb. háromszor annyi tej van a kezdetektől. Most már majdnem 5 hónapos, de még mindig csak szopizik. Kell egy pár nap, amíg a mennyiséget fel tudod hozni, de ehhez az kéne, hogy ne pótolgasd tápszerrel, mert akkor az agyad azt az infót kapja a tested felől, hogy elég ez a mennyiség és sosem fog többet termelni. Nem tudom miért mondta ezt az orvos és a védőnő, nekem pont az ellenkezőjét mondták és bár akkor azt hittem, hogy nálam ez nem fog bejönni, de igazuk lett! Próbáld meg pár napig (legalább 4-5) inkább folyamatosan szoptatni a babát (nekem kb. félóránként szopizott, szinte csak akkor nem, mikor bealudt közben), hidd el, nagy eséllyel kitermeli magának a megfelelő mennyiséget. Ha pótolsz is valamennyit, szerintem inkább éjszakára tedd, hogy nyugodtan tudjon aludni a picúr!

Ja, és minden etetés után próbálj fejni mindkét melledből, de amíg nagyon sűrűn eszik, addig is legalább abból a mellből, amelyikkel kezdted az etetést!

2010. júl. 29. 08:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja, és úgy szoptass két mellből, hogy váltogatod! Egyszer egyikkel kezdd, aztán a másikkal. Ha a kevesebbel kezdi, akkor aztán jóllakik a másikból és akkor is fejd a "kisebb" melled, akkor is, ha nem jön már belőle semmi azért próbáld meg. Ha a másikkal kezded, lehet hogy át sem kell tenned a másikra és jól lakik, de akár átteszed, akár nem, akkor is fejd le ezesetben a "nagyobb" melled. Így valószínűleg össze is gyűlik majd egy kis tejcsi és ha nagyon muszáj, akkor ebből is pótolhatod a tápszer helyett.
2010. júl. 29. 08:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,megpróbálom.
2010. júl. 29. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!