A bal mellemben alig van tejcsi, a másikban ahhoz képest sok van, lehet valahogy szaporitani a másik cicit is?
Nekem ugyanígy volt, és mindig meg is maradt arányaiban a különbség. Én két mellből szoptattam, így elhagytuk a tápszert, és 6 hónapos koráig kizárólag szopizott. Most 1 éves, és még mindig szopizik reggel este.
Vagyis ne aggódj sokat, akár nagy különbség is lehet a két melled között, szoptass te is mindkét melledből, és mindig a gyengébbikkel kezdd, hátha attól megembereli magát. De ha nem, akkor sincs gond, a másik bőven termel annyit, amennyi kell a babádnak (gondolj az ikrekre, náluk is muszáj egy mellnek annyit termelni, amennyi elég egy kicsinek)
Nekem is az egyik mellemben kb. háromszor annyi tej van a kezdetektől. Most már majdnem 5 hónapos, de még mindig csak szopizik. Kell egy pár nap, amíg a mennyiséget fel tudod hozni, de ehhez az kéne, hogy ne pótolgasd tápszerrel, mert akkor az agyad azt az infót kapja a tested felől, hogy elég ez a mennyiség és sosem fog többet termelni. Nem tudom miért mondta ezt az orvos és a védőnő, nekem pont az ellenkezőjét mondták és bár akkor azt hittem, hogy nálam ez nem fog bejönni, de igazuk lett! Próbáld meg pár napig (legalább 4-5) inkább folyamatosan szoptatni a babát (nekem kb. félóránként szopizott, szinte csak akkor nem, mikor bealudt közben), hidd el, nagy eséllyel kitermeli magának a megfelelő mennyiséget. Ha pótolsz is valamennyit, szerintem inkább éjszakára tedd, hogy nyugodtan tudjon aludni a picúr!
Ja, és minden etetés után próbálj fejni mindkét melledből, de amíg nagyon sűrűn eszik, addig is legalább abból a mellből, amelyikkel kezdted az etetést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!