PCOS-os kismamák! Hogyan ment a szoptatás?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy ez a hormonzavar általában csökkenti a tejtermelő képességet. Milyen tapasztalataitok vannak?2010. júl. 28. 00:07
1/10 anonim válasza:
Szia!
Nekem nagyon szépen megindúlt a tejtermelődésem. Rengeteg volt. De sajnos ahogy jött úgy ment el. 3 hónapos korig tudtam szoptatni, de akkor is már kapott pótlást. :(
2/10 anonim válasza:
Dettó,3 hónapig cSak tej utána kiegészítés is,de én nem is hallottam ilyenről hogy bezavar.A doki szerint a terhesség alatt elmúlik a PCO.
3/10 anonim válasza:
nekem nehezen indult, nehézen tudtuk felnövelni a mennyiséget ennyire is amennyi most van(kb napi 500-550ml)kap pótlást születése óta kicsit,de nagyrészt még igy is anyatejes(60-80%ban).de ameddig csak egy kis tejcsim is lesz nem adom fel:)remélem közel éves koráig legalább egy kis tejem lesz,csuda tudja én mindent megteszek .most 2,5hós.
4/10 anonim válasza:
Szia! nekem nehezen indult a tejem, de sűrű szoptatással, sok folyadék ivással és sörrel, nagyon szépen beindult. Most 6 hónapos a fiam, és csak anyatejet kap és heti 250-350 között hízik.
Nekem a nődokim azt mondta, hogy a hormon gondjaim miatt lehet sok tejem (részben a prolaktin felel a tejért)
5/10 anonim válasza:
4 hónapos a babám, csak anyatejes. Remélem még lesz sokáig tejem, ameddig lehet, szeretnék szoptatni. Nem hallottam arról, hogy tejtermelés csökkentő tüntete lenne a PCOS-nak, de lehet.
6/10 anonim válasza:
Nekem nincs pcos-em, de egyik ismerősömnek igen. Elmúlt 2 éves a gyerkőc és még szoptatja, tehát tuti nincs és nem volt gond ezzel.
7/10 anonim válasza:
Jómagam is pco-s vagyok, kislányom, aki 21 hónapos és mai napig szoptatom.
8/10 anonim válasza:
PCOS-es vagyok, a nagylányommal RÖGTÖN belövellt a tejem, de 2 hetesen már kellett a pótlás, 3 hónapos korára teljesen elapadt. A picivel csak a szülést követő második napra lett tejem, rengeteg volt. Most 5 hetes és egyik óráról a másikra elapadt. Kezd visszajönni, reggel rengeteg van, éjszakára elapad. A szoptatási tanácsadó szerint a metformin segíthetne, de a nőgyógyászom csak akkor írna fel, ha újra babát szeretnék (2 gyerek nekem bőven elég, úgyhogy kizárt).
9/10 anonim válasza:
Ja, amúgy van egy fórumos ismerősöm, neki 2 éves múlt a lánya, de abba kellett hagynia, mert újra terhes lett a hugicával (spontán, 2X menstruált szülés óta) és görcsölt, amikor szopizott a nagylány.
10/10 anonim válasza:
Kedves 17.28-as válaszoló! Elnézést, hogy offolok, de muszáj, keress másik orvost, aki felírja neked a metformint, egyrészt a szoptatás miatt, ami a babának a legfontosabb, másrészt magad miatt, mert a PCOS betegséget életed végéig kezelni kell, az állapotod romlani fog, ha nem szeded a gyógyszert. Én is PCOS beteg vagyok, nekem a dokim folyamatosan írja a receptet a metforminról, kis adagban szedem, de szednem kell! 10 hónapos a fiam, még mindig szoptatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!