Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Éjszakai szoptatás elhagyása?

Éjszakai szoptatás elhagyása?

Figyelt kérdés
Jövőhéten 7 hetes lesz a babócám. Így is minimum 2x ébred jobb éjszakákon rosszabb éjszakáin óránként. Hogy tudnám leszoktatni az éjszakai szoptatásról? Hány napba telik mire megszokja? Volt egyszer egy ilyen próbálkozásom de túl hamar feladtam 😬 már az első éjszakán. De még akkor kisebb is volt.
2020. ápr. 16. 10:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

7 hetesnek teljesen természetes, hogy ébred és szopizik éjjel.

Cumival vagy sírnihagyással tudod leszoktatni valószínűleg, de maradandó hatása lehet az anyagcseréjére és stresszhormon szabályozására.

2020. ápr. 16. 10:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nekem fura, a hét hetes baba még bőven igényli, még hónapok szerintem, mire már nem. Ki kell bírni. Én is keveset alszom, de ha éhes, akkor kap enni.
2020. ápr. 16. 10:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Fú, ne haragudj de még nagyon korai, kis pocakja van, hamar emészti a tejet.

Elhiszem hogy fárasztó, én lányom is 3x kelt és én még fejtem is éjszaka...

Konkrétan 3x2 órákat aludtam.

Majd ha legalább 4 hónapos lesz, akkor saját maga fogja csökkenteni,elhagyni.

Nálunk 3,5 hónapos korától aludta át az éjszakát, majd volt 5,5-7 hónapos korig egy időszak, amikor megint kelt.

Most megint nem ébred...

Persze ha nem zavarna, hogy elapad a tej, akkor adhatsz neki tápszert este, ismerek pár anyukát aki így csinálja.

Saját véleményem, hogy ha valaki vállal babát, akkor beleszamitja, hogy éjszaka is kel, akár hónapokig, rosszabb esetben évekig :D

2020. ápr. 16. 10:35
 4/14 anonim ***** válasza:

Ja, nekünk a doki a vizet javasolta...

Csak mondjuk nem tudom miért egyszerűbb vizet adni neki, mint megszoptatni 🤷‍♀️

2020. ápr. 16. 10:36
 5/14 anonim ***** válasza:
Az enyém 15 hónapos és óránknént-háromórànként kel.
2020. ápr. 16. 10:44
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem 7 hetes, hónapost akartam írni
2020. ápr. 16. 10:56
 7/14 A kérdező kommentje:
Egyébként vízzel én is próbáltam de nem fogadja el a cumisüveget. Annak meg tényleg nincs értelme hogy vizet adjak neki éjszaka mert akkor még arra fog rászokni
2020. ápr. 16. 10:57
 8/14 khniki ***** válasza:
Én 5 hós kora körültől tettem le a saját szobájában, a saját ágyába. Először 4 előtt nem szoptattam meg, ha felébredt, csak átmentem hozzá, visszaaltattam. Aztán 1/2 5, majd 5. Egyre kevesebbszer is ébredt, ahogy teltek a napok, hetek. Maradt a 1/2 6, majd az óraátállításkor ebből lett 1/2 7. Most 7 hós és egy hónapja már egyáltalán nem ébred fel éjjel. Reggel is sokszor én keltem.
2020. ápr. 16. 12:41
 9/14 anonim ***** válasza:

Vízzel szoktattuk le.

De 13 hónaposan

Ennek ellenére A mai napig jellemzően felébred éjjel 7 ből 5 éjjel

2020. ápr. 16. 13:09
 10/14 anonim ***** válasza:
Vannak cukormentes gyümölcs teák amit adhatsz neki lehet azt megissza, én fiam 7,5 hónapos és kb 1 hónapja h csak 1x kel enni de kap előtte innivalót és napközben is sokat iszik teát (mert a vizet nem issza de kell innia a széklete miatt. ) amúgy nekünk eddig 2 véletlen ataludt éjszakája volt szerintem az időjárás miatt mert enni inni ugyanakkor szokott
2020. ápr. 16. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!