5 hetes a babám anyatejes lesz e tejem továbbra is?
Növekedésugrás van 5-6 hetesen
Ilyenkor úgy tűnik, hogy kevés a tej, de csak az elkövetkezendő időre szaporít
Ezt pedig minél több mellrekerüléssel éri el
A feladat sokszor mellre tenni
Sokat inni
Ha beáll a kereslet kínálat akkor nem feszül fel a mell
Ez normális
/ 22 hónapja szoptatok, most 2 babát is/
Nekem csak éjjel szokott kicsit feszülni, amúgy meg lapos, de ugyanúgy jól lakik a gyerek.
A fejés semmit nem számít, nem ugyanaz az inger. Ha azért fejsz, hogy legyen tartalék, oké, de ha azért, hogy több tejed legyen, akkor felesleges, rakd mellre többször a gyereket.
1. Vagyok
Azért feszült 2-es olyan sokáig, mert a fejéssel túltermelést okoztál.
Én hamar hagytam beállni a kereslet kínálatot.
2. babával csak kézzel fejtem, azt is a kórházban csak.
Az egyik gyereket mértem 2-3 hetesen
Alkalmanként 140 g körül szopott.
Ritkán feszült fel 4-5 héttől.. csak ha kimaradt vagy kitolódott.a szoptatás..
Csepegés is leált az első gyerekkel egy időbután / hál Istennek/
Fejés:
Nem ugyanaz az inger..
Viszont ha neked ekkora a változás, akkor amit figyelni kell:
Van-e elég pelus .. pisis főleg?
Gyarapodása milyen?
Mi okozhatja a hirtelen csökkenést?
Eszel eleget?
Iszol eleget?
Stressz?
Gyógyszer?
Cumit kap a baba?
Folyadékpótlást anyatej helyett?
Kitartás!
"1. Vagyok
Azért feszült 2-es olyan sokáig, mert a fejéssel túltermelést okoztál."
H
a nem fejtem volna, nem tudtam volna szoptatni...ezt fel tudod fogni? Le kellett fejnem, mert annyira teli volt, feszült. 3-4 óránként igényelte az evést a fiam. Utána pedig azért kellett, mert volt még benne ezen felül is bőven és milyen nagyon jól tettem, hisz a tejem a betegség miatt elment, de még hetekig a lefejt tejet tudta kapni a fiam cumisüvegből, mivel eltettem.
Nem kap mellé semmit.
Cumit kap ha nagyon nyűgös vagy ha este nehezen alszik. Nagyon hasfájós ez picit nyugtatja
Kinek így, kinek úgy... Bár szerintem az hülyeség, hogy ha nem feszül akkor elapad a tej.... Nálam sem feszül, meg folyik mióta beállt a kereslet kínálat. Nagy logó lapos cicik lettek a szúnyog csípéseimből és folyamatosan tudok szoptatni úgy hogy teljesen jól lakik a kisfiam. Ja és 4 hónapos. Fejni nekem sem mindig sikerül, de van elég így is, mivel etetés közben csak úgy spriccel, lövel kifelé a tejem mikor úgy szívja és elengedi a fiam.
Csak akkor érzem, hogy feszül, mikor szoptatok. Iszonyatosan feszül, de meg is konnyebbül utána, mikor végez az evéssel. Kb 2, vagy 2,5. 3 óránként eszik még mindig. Mikor olyan helyen vagyunk, akkor van mikor 4-5-6 óra múlva kapja csak meg a cicit. Akkor már feszülget, kemény a cicim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!