Túletetésnek lehet nagyobb bukás a következménye?
11 hetes kislányom eddig két mellből szopizott, de mintha már egy is elég lenne neki. Én ezt keveslem, mert nem gyarapszik olyan rohamos ütemben, ezért erőltetem a másik mellet is. Ezt el is fogadja, de nem eszik nagy átéléssel és sokszor bukik is utána. Van összefüggés, vagy csak egész egyszerűen rosszul zárnak a gyomor záróizmai?
Nem mérem minden etetés után, mert anno teljesen frusztrált lettem tőle...
Szerintem ne erőltesd neki! Ha nem kéri, akkor elég neki az is, amit megeszik. Ha ez most már egy mell, akkor annyi. (Tudom milyen, egy időben én is ezt csináltam az enyémmel.) Különben is, lassan itt a 3 hónapos ugrás ideje, lehet, hogy akkor újra 2 mellet fog kérni...
Gondolj bele, ha olyan tempóban hízna továbbra is, mint eddig, 1 évesen már kismalac lenne... Teljesen természetes és normális, hogy idővel lassul a gyarapodása! A súlyváltozás csak egy tényező a többi mellett, nem egyedül ez dönti el, hogy jól fejlődik-e a babád vagy sem!!!
Anyatejjel nem lehet túletetni egy babát, de ez arra az esetre vonatkozik, amikor Ő eszik többet, mint amennyit te elégnek tartasz. Nálad viszont fordítva van: TE akarsz bele többet tölteni, mint amennyit ő igényel. Szerintem ezért (jogosan) bukik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!