Ha nem eszem vacsorát elapadhat a tejem?
Valami olyasmit hallottam hogyha szoptatás alatt fogysz akkor ahogy bomlik a zsír a szervezetben az átkerül a tejbe és az nagyon nem tesz jót a babának,de javítsatok ki ha tévedek...szóval szerintem egyél míg szoptatsz!
Én már 1 hónpaja nem szoptatok,most kezdem a diétát,rajtam is van elég felesleg meg még vagyunk egy páran szerintem...
ne éhezz... attól még lesz tejed csak nem lesz tartalmas.
fogyni a szopi után érdemes és ajánlott. jól irta az első válaszoló sétáljatok többet vagy add oda a babát apának és járj el mozogni de fogyózni a kalóriákat megvonni szopi alatt nem szabad.
Igen,ésszerű amit írtok,hogy a méreganyagok esetleg a tejbe is ürűlnek,de mi a helyzet azokkal az anyukákkal, akik csak úgy leadják a szoptatás alatt a plussz súlyt?
És azzal a ténnyel, hogy a szervezet a terhesség végén direkt a babának tartalékol zsír formájában az anyuka testén? Nem kötöszködés képpen, csak akkor hogy van ez? :)
hát most biztos jól megköveznek, de énnekem mondjuk asszem 11 hós volt a fiam amikor elkezdtem a 90 napos diétát. Szoptattam rendszeresen, és 15 hónapos koráig szoptattam, de azután is lehetett volna mert még volt tejcsi cska jött a hugi. És fogytam 9 kilót! :) Étkezz változatosan!!! És akkor szeintem megengedett a diéta. Én is gondolkozok valamin, csak mi még 6 hetesek vagyunk, jól át kell gondolni mi a fontosabb az alak vagy a szoptatás. Én akkor a fiammal úgy voltam hogy egy éves korig szeretném szoptatni minimum a többit majd meglátjuk. Mivel akkor a tervezett célhoz csak 1 hónap volt nem aggódtam. De most nem merném azért a 90 napost elkezdeni. Tehát nálam marad az odafigyelés!
2 éves kisfiú és 6 hetes kislány anyuka :)
Elapadni biztosan nem fog, mert nem a vacsorától van tejed. ;)
A minőségével sem lesz gond, mert továbbra is mindaz megvan benne, amire a babádnak szüksége van. (A szervezeted a saját kárára is biztosítja a babának szükséges tápanyagokat!)
A vacsora kihagyása csakis akkor lehet problémás (és akkor is hamarabb neked, mint a babádnak), ha ez lenne az egyetlen olyan alkalom, amikor egészségesen étkezel - de biztosan nem így van. ;)
Ami miatt a többiek óva intenek a diétától (helyesen), az egyrészt az, hogy a szoptatás alatt napi kb. 500 plusz kalóriára van szükséged. Ezt pedig (általában is) úgy érdemes bevinni, ha naponta többször és rendszeresen, kiegyensúlyozottan táplálkozol. Másrészt pedig az, mert a fogyókúra (tisztítókúra és/vagy sportolás) közben benned felszabaduló méreganyagok tényleg átjuthatnak a tejbe is.
Namost. Ugyan ez az általános ajánlás (és ezzel én is egyet értek), de általában sose ilyen egyszerű a kép. Szerintem ezeket gondold végig:
Egyrészt, mivel a te babád már nagyobbacska és gondolom nemcsak anyatejet kap, ezért számára már nem olyan "veszélyes" egy esetleges táplálkozási váltás, mint egy kisebb babánál. (Persze sok függhet attól, hogy hányszor/mennyit szopik ill. eszik naponta.) Másrészt, szerintem a vacsora kihúzása még nem egyértelműen diéta. Ha ettől függetlenül (kicsit alaposabban) odafigyelsz arra, hogy napközben továbbra is eleget és kielégítően táplálkozz, akkor önmagában a vacsi hiánya nem lehet gond! (Tipp: Az is jó lehet, ha nem hagyod el teljesen, hanem egyszerűen csak korábbra hozod. Így valamennyivel tényleg könnyítheted az emésztésed, ill. a bevitt kalória nagyobb részét tudod ledolgozni az aktív szakaszodban.) Harmadszor, ha nem kezdesz valamilyen célzott, kizárásos diétába, méregtelenítésbe (tehát ugyanazt és ugyanúgy eszed, ahogy eddig, csak máskor) és nem kezdesz el mellette hirtelen/erőteljesen sportolni sem, azzal elejét veheted a salakanyagok keletkezésének és így a tejbe való átjutásának is.
Szóval, ha ezeket szem előtt tartod, szerintem nyugodtan átvariálhatod a napi evésidőidet. Ha a mennyiségek és a minőségek változatlanok maradnak, ill. nem terheled túl a szervezeted (p. túlzott torna), akkor kicsi a valószínűsége, hogy bármilyen gondot okozna.
Bocsánat a hosszért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!