Hozzátáplálásnál kiegészítés?
6 hónapos kisbabám eddig anyatejes volt, most kezdem kóstoltatni vele az almát, nagyon ízlik neki, de úgy látom kevés a menniység. Mivel még ne váltottunk ki étkezést ezzel,és sokat nem szeretnék neki adni tennék bele max.1-2 kiskanál SINLACOT. Első kislányomnál bevált, de neki orvosi javallatra adtam,ő itta, úgy tűnt nála kevés már a tejci 9 hónapos kora körül,ezért kapott pluszban a szopi mellé egy keveset cumisüvegből.
Van itt esetleg más anyuka is aki Sinlaccal dúsítja a kicsi ételét?? (nem nagy mennyiségről beszélünk max.1-2 kiskanál...)Mindeig minden megváltozik,mást ajánlanak az rovosok ezért kérdezem. (megkérdeztem a mienket is de most véleményekre vagyok kíváncsi)
Köszönöm szépen!
Ha még csak gyümölcsöt esztek, akkor arra azért figyelj oda, hogy első néhány alkalomkor inkább gluténmentes gabonafélével sűríts, főleg, ha (ilyen) allergiás is van a családban! Később nyugodtan kipróbálhatod a gluténos gabonákat is, remélhetőleg nem fog neki gondot okozni.
Egyébként szerintem jól csinálod. :)
ha feltétlenül gluténmenteset szeretnél: babylove (dm) kölespép.
de 6 hónapos kortól érdemes bevezetni a glutént az allergia elkerülése végett, hacsak nálatok a családban nincs allergiás.
De, mindig "laktató" a tejed, bármilyen régóta is szoptass. Nyilván most már más összetételű, mint a szülés után, de ez nem jelent minőségbeli romlást! Egyszerűen csak a változó szükséglethez igazodik az is.
Ha a babád esetleg kelegetne éjszaka (és ezért szeretnéd megrakni a pocakját), azt azért tudd, hogy ez ebben a korban nemcsak az éhség miatt lehet, illetve nem azért, mert a táplálék minőségével és/vagy mennyiségével lenne gond - hanem azért, mert napközben egyszerűen nem ér rá enni. ;)
Egyébként a Sinlac gluténmentes még ha ez nincs is így ráírva nagy betűkkel. Rizs és szentjánoskenyér kivonatot tartalmaz, ezek egyike sem tartalmaz glutént. Elvileg a rizsnyákot ajánlják hozzátápláláskor kezdésnek, a másik összetevő pedig már a születéskor is adható Nutritonban is van. Add nyugodtan, főleg egy-két kiskanállal.
diet anyuka
Köszönöm szépen a válaszokat! Nem kel éjszaka egyáltalán a kicsi, alszik este fél 7-től reggel 7-ig egy mukk nélkül lekopogom, csak azért gonoltam hogy nem elég neki az alma, meg barack simán, mert napközben csak úgy tömi a kanalat a szájába, és bevág egy másfél almát utána még szopi,és éhesnek látom. Reggel nem adok neki mást csak cicit, megeszik úgy 2,5-3 decit két ciciből,onnan tudom, mert mérem.Viszont a délutánjaink nagyon rázósak,délben még ok,bár már akkor is kicsit nyügi de elvan,utána fél 7-ig viszont enne óránként.Azért szeretném neki ezzel dúsítani a gyümölcsöket,hogy táplálóbb legyen neki, a nap 2. felében éhesnek látom, pedig cicizik. Mióta elkezdtük kóstolni az almát, csak úgy nyomja befele úgy ízlik neki.De mégsem ehet meg vagy 3-at:):)
Köszönöm nektek a hasznos válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!