Nagyon sokat szopizik a hét hónapos babám éjszaka! Mit tehetek, ha csak a cicin tud elaludni?
Szia! Csak azt tudom mondani, kitartás, ez az időszak is elmúlik. Én úgy oldottam meg, hogy velem aludt a lányom, így fel se kellett ébrednem, kiszolgálta magát cicivel, sőt, szopi alatt is aludtam. :-)
Másfél évesen teljesen magától kezdett átszokni a saját ágyába - először szopin bealudt, leraktam, de az első ébredéskor máris magam mellé vettem, aztán egyre több időt bírt ki cici nélkül. Életében először másfél évesen kapott cumisüveget, azért, mert közben terhes lettem a picivel és már nem volt elég a tejem. Egy idő után megszerette, s igyekeztem rávenni, hogy éjjeli ébredéskor elégedjen meg azzal. Most lesz két éves, egyre gyakrabban átalussza már az éjszakát, de ha mégsem, max. egyszer ébred, akkor is csak a kezébe nyomom a cumisüvget, vissza is alszik szépen. Bár azóta is cicin alszik el, újabban azért próbálkozik nélküle. Egyre többször fordul elő, hogy maga kéri este, hogy az ágyába tegyem le és adjak cucut - ahogy ő hívja.
Nagyon szépen, a baba tempójában, fokozatosan szoktunk le az együttalvásról, az éjjeli cicizésről, bár igaz, hogy betegség, fogzás vagy más probléma esetén természetesen cicizhet éjjel is.
Én is az együttalvásra szavazok, vagy legalábbis az egymás melletti ágyakra. Így sokkal kényelmesebb.
Biztosan nagyon kemény lehet ennyit éjszakázni (nekem nem nagyon kellett), de én egyet biztosan nem tanácsolnék neked: úgy abbahagyni az éjszakai szoptatást, hogy nem tudod, miért szopik éjjel ilyen sokszor! Mert ha pl. fogzás vagy szeparációs szorongás miatt, akkor nagy szüksége van ezekre a szopikra is, szóval meg kellene próbálni megtartani (de nyilván úgy, hogy neked is könnyebb legyen valamivel).
Szóval szerintem először azt igyekezz kitalálni, miért is ébred ilyen gyakran és akkor utána elgondolkodhatsz azon, merre tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!