Mikor hagyta el anyatejes bébitek az éjszakai evéseket? És hogyan?
A lányom alapból minimum 1x szopizott éjjel. A fogzás óta váltózó, de minimum kettőről kezdtünk és sokszor volt, hogy 20 percenként kellett a cici neki.
Most 14 hónapos és el szerettem volna választani.
Már csak az éjszakai és hajnali cicizés volt meg. 1 hét nyafogós éjszakázás, amikor cici helyett a hátát simogattam, és már 3. napja nincs cici, egyszerűen nem adok.
Előtte ügyesen bevezettem a "kakaót" (ez nálunk nem kakaóból készül) és este-reggel ezt kap többnyire, éjjel meg vizet.
Amikor ezt elkezdtük, szépen elmagyaráztam, hogy nagyon szeretem, de itt az ideje leszokni a ciciről.
Viszonylag simán ment, ő nem kéri én kicsit szenvedek, mert nekem nagyon hiányzik a szoptatásos összebújás.
Sosem hagytam sírni egyetlen percet se, mindig észrevettem, ha enni akart (tömödte a kis kezét a szájába, meg a fejét forgatta és nyekergett), és azonnal kapta is a tejcsit. Éjjel-nappal kb háromóránként kérte. Két hónapos korában kezdte széthúzni az éjszakai szopikat: előbb 4, majd 5 órás szünetet tartott. 2,5 hónapos korától már csak egyszer ébredt éjjel, fél kettőkor, 3,5 hónapos kora óta pedig stabilan átalussza az éjszakát este 10-től reggel 7-ig, pedig már fogzik is. Most 4 hónapos.
Az éjszakai alvását soha nem segítettem meg tápszerrel, és soha nem kapott tej helyet teát. Azon sem ügyeskedtem, hogy feltétlenül átaludja az éjszakát. Rábíztam, hogy legyen úgy, ahogy neki jó. És mégis sikerült. :-)
Kislányom 2 hónaposan átaludta az éjszakát,soha nem hagytam sírni, soha nem kapott teát. Eleinte 3 óránként szopott. 8kor, 11kor, 2kor, 5kor, 8kor. Aztán egyszer csak elmaradt a 2es evés, akkor kelt 4kor meg reggel. Aztán elmaradt a 11es, és kelt hajnalban meg reggel. Aztán egyszer csak a hajnali is elhúzódott reggelig.
De ha később felébredt mindig adtam neki cicit.
A lányom 23 hónaposan. Megbeszéltük, hogy fáj éjjel a cicinek (jött a kistesó, és már nagyon féltem, hogy éjjel hasbarúg)Mire megszületett a tesó addigra le is szokott (1 héttel előtte).
A kisfiam 19-20 hónapos korában kb, de ő magától. Csak az alváshoz és reggel kéri. Szerencsére éjszaka ő jó alvó. Viszont nem tudom, januárra leszokik-e, amikor a picitesó érkezik. Valahogy ő jobban cicifüggő, mint a kislányom volt annak idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!