Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kell e a babanak tapszert...

Kell e a babanak tapszert adni ha nem eleg az anyatej?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kislanyom most fel eves es eddig szopizott de mar 1 honapja ebedre kap pures etelt es kiegeszitesnek gyumolcslevet vizzel higitva! Mostanaban azt vettem eszre, hogy mar nem igazan akar szopizni es ha megis megprobalja keves neki! Eddig jo volt, mert volt lefagyasztva anyatejem, de mar elfogyott es nem tudom most feltetlen kell e neki adnom tapszert vagy sem? Ha igen reggelire es evacsorara elegendo? Vagy mit adhatok neki a tapszer elkerulesere?
2010. júl. 23. 10:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kisfiam is fél éves koráig szopizott, de utána már nem volt elég tápláló számára. Mi sinlac-ot kaptunk az anyatej pótlására, amit reggel és este evett. Szerintem egyeztess a gyerekorvossal, nem minden esetben van szüksége a kicsinek tápszerre. Kellemes babázást. :)
2010. júl. 23. 11:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Néhány kérdéssel a tiéd alatt: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

Egyébként én tanácsadáson mindenképp rákérdeznék! :-)

2010. júl. 23. 11:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Kell a tej vagy tejalapú kaja a babáknak! Elég sok naponta. Ha nincs anyatej, akkor tápszer.

Esetleg megpróbálhatnál fejni, ha nem szopik.

2010. júl. 23. 12:16
 4/6 xStefix ***** válasza:

Napi min. fél liter tejalapú táplálék kell nekik még jóóó hosszú ideig.

Ha van ennyi tejed, akkor szoptasd tovább vagy próbáld meg serkenteni a tejed. Ha már egyáltalán nem akarna szopni, akkor fejd neki.

Mivel még csak fél éves és nem eszik olyan sokfélét, szerintem nem nagyon lehet elkerülni a tápszert, ha tovább csökkenne / elapadna a tejed. Ha majd nagyobb lesz, tejpéppel vagy más tejtermékekkel is lehet pótolni az adagot, de ő még kicsi hozzá.

Egyébként én mindenképp az anyatejjel próbálkoznék az első jópár helyen..

2010. júl. 23. 13:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én babám nem ette a tápszert, így a kevés anyatej mellé maradt a hozzátáplálás, főzelék, gyümi.. ezt 3,5 hónaposan kezdtük, most lesz 10, még mindig szopik a "rendes" kaja után, így elég neki, ami van. De azért egyeztess a dokival.
2010. júl. 23. 14:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom mindenkinek a segitseget!!!
2010. júl. 24. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!