Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az “imadok szoptatni” kijelent...

Az “imadok szoptatni” kijelentést elmagyarázná nekem az, aki szinten így erez?

Figyelt kérdés
Nem vita indító! Nagyon sok esetben hallottam, mar illetve különböző csoportokban is leírják anyukák! Ezek az anyukák mit szeretnek ennyire a szoptatásban? Kisfiam születése után természetesen mellre helyeztem es szoptattam is kb. 3-4 napig, de annyira borzasztó érzés volt es idegen, hogy inkább fel éven at fejtem neki a tejet. Amikor kezdtük a hozza táplálást, elhagytam a fejést és tápszert adtam neki! egyszerűen nem bírtam elviselni a szoptatást! Más anyák mit elveznek rajta, mit imádnak benne? Velem van a baj? Azt sem értem, amikor azt írják, hogy mar nincs teje, de meg mindig szoptat. Azt megis miért? Értem, hogy a szoptatás nem csak etetés,, de hogy a nőnek az üres mellet szívja a gyerek órákon at, ez nekem annyira fura!

2020. febr. 4. 22:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

20: a lényeg lemaradt.

Ettől még nem kell utálni szoptatni, lehet hordozni, és a kötődő nevelés elvei között is vannak igazságok, meg a hüvelyi szülést is meg lehet próbálni, ártani meg se a darabos, se a bolti pürés kaja nem fog.

Anyukák vagyunk. Képesnek kell lennünk megtalálni a középutat, a mértéket, és ezt tanítani a gyereknek is.

Legalábbis én ezt teszem. És ilyenformán tkp le is tudom szarni, hogy kinek hova lóg a mellbimbója.

2020. febr. 6. 20:34
 22/24 A kérdező kommentje:
Annyira buszke vagyok, hogy senki nem esett senki torkanak! 🙂
2020. febr. 6. 21:35
 23/24 Coffelia ***** válasza:
100%
Eleinte semleges volt, természetesnek vettem. Aztán álmosító és nyugtató, ugyanis a szoptatás oxytocin hormont szabadít fel, ez bekerül magába a tejbe is, ezért a legtermészetesebb, biológiai baba-altató estére. És persze az anyát is álmosítja, de enneknis megvan a célja, hiszen az anyának regenerálódnia kell, és amikor csak alkalom nyílik rá, aludni. Aztán jött a frusztrált korszakom, amikor kimerült voltam, akkor utáltam, de mikor rendeződött ez, akkor nagyon-nagyon kényelmes volt. Mindig ott volt, ha szükséges volt.
2020. febr. 6. 22:20
 24/24 Kopaszmalacka válasza:
54%

Nekem meg Ti vagytok a furcsák,akik undorodnak ettől. A rosszbaj kerülget az ilyen finnyás nőktől,h taszító a szoptatás ,undorodtok tőle. ÉN IMÁDOK SZOPTATNI! IMÁDOM NÉZNI AHOGY KÖZBEN ELALSZIK VAGY A SZEMEMBE NÉZ ,V SIMOGATJA AZ ARCOM. Szerintem vmi baj van az agyatokban.Azért termelődik az anyatej ,h azzal tápláljuk a bébit, nem cumisüvegből . Persze ha nincs tejcsi akkor az más

tészta.

2024. máj. 2. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!