Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A császármetszés miatt nincs tej?

A császármetszés miatt nincs tej?

Figyelt kérdés

Nem provokálni akarok,de a környezetemben kb 5an szültek császárral,velem együtt és egyikünk sem szoptatott 3 hónapnál tovább.

Lehet összefüggés??

2010. júl. 22. 13:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondják, így nehezebben indul meg a tej, de ha egyszer megindult, szerintem szinten lehet tartani: én 10 hónapja szültem császárral és még mindig szoptatok.
2010. júl. 22. 13:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem nincs összefüggés. Én is császárral szültem, 10 hónapos a lányom és még mindig szopizik. Ezen kívül van 2 ismerősöm, 10, 13 hónapos a babájuk, ők is császárosok és szoptatnak. Ismerősöm fia már 3 éves, de császáros volt és 13 hónapos koráig szoptatott. Unokatesóm természetes úton szült, de lassan elfogy a teje (6 hetes a lánya), mert alig rakja cicire.

Szerintem sok minden mástól függ, de a szülés módjától nem.

Szép napot!

10 hónapos kislány anyukája

2010. júl. 22. 13:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem sincs összefüggés. Az tény h nehezebben indul meg de ha megindul akkor már nincs gond.
2010. júl. 22. 14:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs összefüggés. A tejet hormonok indukálják és szoptatással lehet fenntartani. A hormonok megvannak minden szült nőben, a császárosokban is.

Szóval a szoptatásban, a mell ingerlésében lehet a bibi.

2010. júl. 22. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Császárral szültem és már másnap belövellt a tejem.6 hónapig kizárólag anyatejes volt és 20 hónapig szopott.(csak azért választottam el mert jön a kistesó és nekem zavaró lett a szoptatás)Nincs összefüggés.Császárnál tejügyben csak annyi igaz hogy pár nappal késöbb lövell be a tej,de ez sem szentírás.23h.kismama
2010. júl. 22. 15:09
 6/7 xStefix ***** válasza:

Esetleg... A császárral szült nőknél ugye kimaradnak / módosulnak bizonyos természetes fázisok, amik egyrészt a tej gyorsabb belövellését, másrészt az anyai ösztönök gyorsabb kialakulását segítik elő. Az elsőre több példa van, a másodikra már inkább kevesebb. De nem zárható ki teljesen, hogy egyes császáros anyukáknál nem alakul ki az a fajta mély kötődés a baba (vagy inkább a szoptatás) iránt, ami a tartósabb szoptatáshoz szükséges.

De ez csak nagyon távoli megközelítés és inkább pszichológiai belemagyarázásnak szokott tűnni. Szerintem is az a gyakoribb, ha magával a szoptatási gyakorlattal van gond.

2010. júl. 22. 16:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Érdekes mert a nődoki szerint van köze hozzá,elmagyarázta hogy teljesen másképp működik a hormonrendszer császár idején és utána,persze van kivétel de előfordul.Én is így szültem és kevés a tejem de nem erre fogom...
2010. júl. 22. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!