Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet válaszolni arra,...

Hogy lehet válaszolni arra, hogy szoptatok-e úgy, hogy ne sértsem meg az illetőt?

Figyelt kérdés
Így is szégyellem, és sajnálom hogy nem tudok, mégis mindenki kérsezgezi a postástól a boltoson át a fodrászig: Jaj de szép baba! Na és tud szoptatni? Na nem baj felnő így is ez a baba igaz? És nekem lányos zavaromban rámjön a magyarázkodás, és utólag megbánom hogy milyen hülye voltam mit is magyarázkodok neki hiszen csak a dolgomért mentem hozzá... Hogy lehet ezt normálisan lereagáni? Nem vághatom oda hogy semmi köze hozzá mert nem tudok bunkó lenni velük, alapból rendes emberek ezek.
2020. jan. 12. 05:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
60%
Mondjuk nem kéne elcsacsogni mindenkinek, hogy nem tudsz. Ez nem jutott eszedbe? Mi közük hozzá? Annyit kell mondani vigyorogva, hogy: "persze, eszik rendesen". Ennyit, nem többet. Ne legyél már ilyen kis mimóza. Anya vagy, az isten áldjon meg!
2020. jan. 12. 06:11
 2/17 anonim ***** válasza:
95%
Mondd, h igen. Kit érdekel? Ezzel legalább vége a beszélgetésnek.
2020. jan. 12. 06:12
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Pedig valójában semmi köze hozzá. Ahhoz sem, hogy szoptatsz-e, "a miért nem"-hez pedig végképp... Ne magyarázkodj, mond hogy nem és ennyi. Tereld másra a témát. Később úgyis jönnek majd a "forog már?", "ül már?", "jár már? Stb... kérdések. :D
2020. jan. 12. 06:17
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Miért őt sértenéd meg? Te nem akarsz magyarázkodni, nem ugyanaz.

Megmondod, hogy mindent megtettem, sajnos nem megy, de milliónyi baba lett egészséges tápszer mellett, úgyhogy nem probléma.

Szerintem a te fejedben van baj, kb a kutyát nem érdekli, mit mondasz róla.

2020. jan. 12. 08:18
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt szoktam mondani,hogy persze, eszik szépen,láthatják milyen szépen növöget. Engem is bánt,hogy nem tudtam szoptatni. Tejem volt, a lányom viszont nem volt hajlandó. 3hónapos koráig fejéssel kiküzdöttem,amit tudtam. Nekem is egy fájó pont ez és nem szeretem megvitatni idegenekkel,megértelek.
2020. jan. 12. 09:05
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Saját magadnak kell megbékélni vele, hogy nem jött össze a szoptatás. Hidd el, utána nem fog zavarni, ha megkérdezik és a kellemetlenkedô megjegyzéseket is el fogod tudni engedni a füled mellett. A miértre nyugodtan válaszolhatod tömören, hogy így alakult. Ha nagyon eldurran az agyad, mondd azt, hogy nincs pénzed plasztikai sebészre, aki szoptatás után újra összerakja a lógó melledet. De nagyon sok kritikát fogsz még kapni anyaként. Vegyél példát a gyerekrôl és legyen neked is szelektív a hallásod.
2020. jan. 12. 10:41
 7/17 anonim ***** válasza:
83%
A postásnak-fodrásznak mi köze hozzá, hogy folyik-e a melledből a tej? A kérdést meg se válaszolnám a helyedben, nem hogy még magyarázkodnék. Indiszkrét a kérdés.
2020. jan. 12. 10:53
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy gondolom, hogy ezt a kérdést neked fejben kell lerendezni.

"Sajnos nem úgy sikerült a szoptatás, ahogy szerettem volna, de eszik rendesen"

Ennyi

Nem hazudtál, lezártad.

Nem kell szégyellni magad.. sajnos van ilyen, sok esetben a rossz információk miatt, aok esetben pedig a körülmények miatt.

Nálunk egy kismamával terhesgondozáson volt téma..

Elmondta h nem tudta szoptatni "vizes volt a teje"

Nem álltam le vele, hogy ilyen nincs.. stb

Tudom, hogy a mostani babájával sem lesz sikeres dolga, de ha igazán érdekelné, akkor tudná, hogy ilyen nincs.

Ő dolga.

Ha kérdez segítek, ha nem, nem.

Kezdő leendő anyukáknak szoktam mondani, hogy ha kérdés van, akkor nyugodtan, semmi sem ciki.... aztán később eldönti, hogy fordul-e hozzám / szakirodalommal és gyakorlati tanáccsal is szoktam segíteni.. sok xaron átmentünk a lányommal, van saját tapasztalat is így jóvskán

Nahszóval

1 nincs köze senkinek

Amúgy rutinkérdés, ahogy a" jó baba?"

Vagy házasság után 1 héttel: "milyen a hàzas élet?" Is

Ne jelentősíts nagy feneket neki...

Tedd túl magad a témát

2020. jan. 12. 11:00
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk annyit, hogy magánügy.

De ilyen témát nem beszélnék meg a postással, eladóval, fodrásszal sem. Max. édesanyám, testvérem, anyósom, legjobb barátnő, de nem boldog-boldogtalannal.

2020. jan. 12. 11:58
 10/17 anonim ***** válasza:
50%

Túl van lihegve a szoptatás téma. Én nem is értem, hogy érinthet ez egy nőt érzékenyen. Nem is tartom intimnek. Úgy tesznek nők mintha ez valami hú de nagy titok lenne. Mindenki tudja, hogy ha szül egy nő akkor tej termelődik a mellében és alapesetben ezzel táplálja a gyereket. Ha kevés vagy nincs vagy nem akarja, akkor tápszert kap a gyerkőc. Szóval mitől is titok az amit mindenki tud?

Nevetséges ahogy a nők állnak ehhez a témához.

2020. jan. 12. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!