Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Normális ha egy órát szopik,...

Normális ha egy órát szopik, utána fél órán át részletekben bukja fel amit evett aztán alszik másfél órát kB?

Figyelt kérdés
24 órán át ez megy felvaltva, minden evés után bukik, próbáltam már, hogy kevesebbet legyen mellen stb. De akkor sír, hogy éhes maradt. Kakis, pisis pelenka van bőven. A helyzet az, hogy már teljesen kimerultem ebben. Szédülök ha fel kell állnom a faradtsagtol. Mit csinálok rosszul, vagy vele van baj?
2019. dec. 25. 11:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Mennyit eszik? Mérted? Az normális, hogy egy kicsi visszajön, ha nagyon bukós akár 2órával is pl evés után azt kezelni szokták. Savlekötő stb
2019. dec. 25. 12:06
 2/12 anonim ***** válasza:
49%
Lemaradt, hogy 1óra szopi az sok. Inkább konfortszopizik ilyenkor.
2019. dec. 25. 12:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Pár hetesen még normális, az enyémek is ezt csinálták. Aztán persze egyre gyorsabban fognak enni. Hogy aludni fognak-e, az kétesélyes. Nálunk az egyik 3 hósan kezdte átaludni az éjszakákat és akkor már csak napi 5x evett, a másik 6 hós koráig kétóránként evett éjjel-nappal és csak 3 évesen aludta át az éjszakát. Szédülés miatt nézesd meg a vasadat, sokan lesznek vérszegények szülés után.
2019. dec. 25. 12:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Az én fiam 3 hós korára szokott le arról hogy 1 órát szopizzon. Bukni még most is sokat bukik. A védőnő azt mondta, hogy amig jó a súlygyarapodás addig nem baj az sem. Majd kinövi. Sztem nálunk amiatt van, hogy erős a tejleadóm meg úgy kezd el mindig enni mint akit éheztetnek
2019. dec. 25. 15:06
 5/12 anonim ***** válasza:
66%
Tesom ezért kezdte fejni a tejet és antikolikas üvegből adja a gyereknek. Látja mennyi az annyi, értelmes időn belül megeszi az adagot és nem is bukik, mert nem nyel be egy csomó levegőt. Ha nagyon bukik és semmi sem segít vannak speciális tapszerek is. En biztos nem csinálnám amit írsz. Ha már szedelegsz az konkrétan mind a kettőtökre is veszélyes.
2019. dec. 25. 15:36
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

Ha az a célod hogy minél tovább szoptatni tudj, nehogy azt csináld amit az utolsó írt. Fejni nem tudod olyan hatékonyan és szépen lassan el fog apadni. Nem kell sem mennyiségben sem pedig hosszban befojásolni a szopit. Erről szól az igény szerinti segítség. Annyit, akkor és annyi ideig ami neki jó.

Inkább szoptatási tanácsadótól kérj tanácsot. Véletlen se hallgass ilyenekre akik azt írják hogy fejd meg tápszer

2019. dec. 25. 20:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is nagyon bukós volt, de szépen gyarapodott, volt elég pisis, kakis pelus, így megszoktam, hogy ő ilyen. Hónapokig ez ment. Próbálj szopi közben büfiztetni, ha nagyon jön a tejed az elején, akkor kicsit fejj le szopi előtt.
2019. dec. 25. 23:17
 8/12 Coffelia ***** válasza:

A mennyiségből ne következtess sose a tápanyagokra. A kezdetben kiszopott tejnek magasabb a tejcukor, de alacsonyabb a zsírtartalma, a hátsó tejnek, ami legalább 10 perc után kezd el igazán termelődni, annak meg sokkal magasabb a zsírtartalma. Ezért hagytam abba a mérést, sosem számított a benyelt tejecske űrmértéke, az számított, hogy a gyerek gyarapszik-e, és van-e teli pelus.

A baba nem csupán az éhség miatt sír a cici után, hanem konkrétan a cicizés tevékenysége miatt is, amire szüksége van a kötődéshez, a nyugalomhoz, az arxizmai fejlődéséhez, aminek szerepe lesz a rágásban, a beszédben. Ráadásul a tömbösített, ugynevezett cluster-jelenség, a szopizásban időről időre visszatér a növekedési ugrásokkor. Sőt, egy-egy készség megjelenése előtt is megjelenhet a cici-piercing effekt :D

Ahhoz, hogy ne légy hulla, szoptass fekve, és amikor épp eleged van a szopiból, hordozz! Sok bőrkontaktus és összebújás, illetve valakit bízz meg, hogy vigye ki a babát sétálni hordozóban vagy babakocsiban, te pedig azonnal feküdj le aludni, amint kitették a lábukat otthonról. Így nagyjából egyensúlyban lehet tartani a baba igényeit és a te határaidat.

2019. dec. 26. 01:59
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
6-os persze aki szenvedni akar szenvedjen, nem mondom, hogy ne, de mondjuk van B opció is, ami nem nyírja ki az anyát és a gyerek se nyüglődik. De persze persze kérdező szoptatás mindenáron. Max beajulsz, depis leszel, vagy nem. Kísérletezgetni lehet. En nem tennem tönkre ilyen baromsaggal azt az időt, amit élvezhetnek is a kisbabammal, de mindenki maga tudja. Nem lesz a gyereknek semmi baja ha nem kap évekig anyatejet, ahogy a tapszertol sem.
2019. dec. 26. 09:28
 10/12 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, tanácsom még, hogy szoptass fekve és közben pihenj te is. Készíts magad mellé egy jó könyvet vagy a telefont, sőt enni, inni akár és lazulj, amíg a baba eszik. Ha csak az órát vagy a plafont nézed és azon filózol, mi más "hasznosabbat" csinálhatnál, akkor bele fogsz őrülni, inkább használd fel a hosszú szopit egy kis relax-re. Végy példát a babáról :) A tej meg akkor is jön közbe, ha nem koncentrálsz oda, sőt talán még könnyebben is, ha nem akarod irányítani.

Bukás ellen meg tarts két cici között is pici büfiszünetet, utána meg legyen minimum 20 percet függőlegesben a válladon.

2019. dec. 26. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!