Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek is kell kiegészítő...

Szerintetek is kell kiegészítő táp az 1 hós fiamnak mert sokat sír? és éjszakára 8tol sokat kínlódik az evéssel?

Figyelt kérdés
2010. júl. 20. 11:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Mielőtt a tápszert választanád előbb próbálj meg elhagyni minden olyan ételt, ami a babának hasfájást okozhat. Milyen időközönként szoptatod? Miért gondolod, hogy pótlás kellene?
2010. júl. 20. 11:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Írj még magatokról, kevés ez az info ahhoz, hogy meg lehessen ítélni a helyzetet.

Napközben hogyan eszik, nyugodtan alszik-e, milyen időközönként teszed mellre, hogy gyarapszik a súlya, hány pisis pelus van egy nap, éjszaka hányszor ébred és eszik-e akkor, csak esténként nyűgös-e, szoktad-e mérni evés előtt-után... ilyenekre gondolok.

2010. júl. 20. 11:51
 3/7 anonim ***** válasza:

előző vagyok..

még az fontos, hogy mit értesz azon, hogy kínlódik? pontosan mit csinál?

2010. júl. 20. 11:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, nem tudtam miért ordít 2 éjszakán keresztül a lányom 11 óra után ameddig bírta. Nappal és addig is mint a kisangyal. Aztán kapott tápszert és onnantól aludt amennyit neki kellett, estére mindig elfogyott a tejem.
2010. júl. 20. 14:00
 5/7 A kérdező kommentje:

hát először is kézzel fejegetek kb mindig 150 körül van mikor több ill kevesebb de 100 mindig van..fájdalmas és lassú illetve hosszadalmas ciciszopás miatt.

kínlódik.nyögdécsel vörösödik én a hasára tippelek hogy nehezen kakil.amugy kimondotttan jo kisfiú napközbe nem nagyon van panasz csak a hasfájás lehet..reggel ma pl szerintem a pisis pelus volt a bajforrás

:)a tápot az anyosom mondta a páromnnak mert "túl világos a tejem"kvázi "nem táplál és azért is sír:S

elkerülni nem tom mert velünk él

2010. júl. 20. 14:40
 6/7 xStefix ***** válasza:

Ójaj.

Rossz anyatej nincs, csak rossz anyós. ;) Ezt sürgősen felejtsd el, a tejed tökéletes összetételű és tápláló, hacsak nem vagy súlyosan alultáplált, ami nem valószínű.

A fájdalmas, lassú és hosszú szoptatás megoldása legtöbbször NEM A FEJÉS!!! Hanem a szoptatási technika helyes elsajátítása (testtartás, mellre kapás) és a háttérinformációk ismerete (hogy miért lassú és hosszadalmas a szoptatás ilyen kicsi korban - ami teljesen normális!). Sajnos ezen a fórumon is az látszik, hogy elég sok anyuka fej a szoptatás helyett, pedig az esetek egy részében biztosan lenne mód a szoptatás visszaállítására. :(

Ha hasfájás áll a héttérben (a leírtak alapján én ezt tartom legvalószínűbbnek), arra pedig nem a tápszer lesz a megoldás, hanem más egyéb (attól függ, mi okozza a hasfájást). Az indokolatlan tápszeres pótlás viszont több egyéb gondot is okozhat nektek, amit célszerű lenne elkerülni, pláne, hogy még nagyon picik vagytok...

Szóval összetett a dolog.

2010. júl. 20. 19:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az előttem író már leírta, nincs rossz vagy híg tej!Nekem is az előtej mindig szinte átlátszó.Én is fejek, de csak cicizés előtt, mert mindig úgy bevan durranva hogy nemtudja bekapni a bimbóm, meg csak ömlik a szájába, így cici előtt fejek valamennyi szinte átlátszó tejet!Fagyasztom, és agy másik baba megkapja!Csodálatosan fejlődik ő is, úgyhogy a vízszínű is tápláló!Én is a hasára tippelek, hogy az fájhat neki!Próbáld meg etetés közbe büfiztetni!2-3 percenként felemelni!Vagy ha cumisüvegből kapja a tejet, nagyobb lyukat csinálni rá, mert lehet hogy sok levegőt szív a cumi mellett be, mert kicsi a lyuk, és nagyobbat kell szívnia.
2010. júl. 20. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!