Meddig kell csak az anyatej és utána hogyan tovább? Szerintetek jó, ha így csináljuk? Tapasztalatok?
Feleségemmel azon vitáztunk, hogy hogyan kéne etetni 3 éves korig a nemsokára érkező gyermekünket. Ő 100%-ig hisz abban, hogy 1 éves korig elegendő csak az anyatej, szerintem viszont fél éves korban el kéne kezdeni a hozzáetetést. Azután pedig 1-2 évesig 2:1 arány az anyatej javára, majd 2-3 éves korig fordítva, de szerintem ez így nem lesz jó.
ki hogy csinálta és szerintetek melyik a jobb, a korai vagy későbbi hozzáetetés?
Amúgy több védőnőt és gyermekorvost megkérdezve, szinte mind mást mondott.
Ezért most tapasztalatok érdekelnének.
Köszönjük.
Fél éves korban kell kezdeni kb.
: kivételes esetekben korábban/
Kb 1 éves korig elég lenne az anyatej
DE!
Utána nagyon nem.
Ha nem kezdi az ember időben, akkor 1 évesen mit ad neki?
Hiszen addigra nagyjából mindennel kell találkoznia..
És rendes nagy adagokat esznek .
Szóval időben el kell kezdeni
A tudomány mai állása szerint a glutént 4-7 hó között be kell vezetni. Vajon ez fog-e menni, ha egy évig csak anyatejes a baba? Nem.
Fél évesen el kell kezdeni a kóstoltatást.
Amúgy terveim meg elveim nekem is voltak. Aztán megszületttek a gyerekeim.
Érdemes szakmai ajanlásokat olvasni es nem a szomszédra hagyatkozni. A hozzátáplálás optimális megkezdésének feltételei: ülni tudás, nyelvkiöltő reflex csökkenése, akaratlagos kéz és ujj mozgások és a minimum betöltött fél éves kor.
A hozzátáplált babák pedig különböző ütemben haladnak, az anyatej (szopás) és a szilard ételt aránya függ az egészségügyi, emocionális és a fizikai, idegrendszeri állapottól is.
"Amúgy terveim meg elveim nekem is voltak. Aztán megszülettek a gyerekeim."
Így így, pontosan! Ennél jobban nem is lehetne erre válaszolni :))
Ráadásul többnyire a sokadik gyereknél úgyse tudod betartani amit az elsőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!