Szoptatós kismamák? Hogy bírjátok az éjszakázást?
Hát kérdező lehet az a baj hogy nappal olyan sokat alszik! Persze jól jön az embernek mert akkor lehet tenni venni, viszont este megbosszulja magát!
Lehet ha nem hagynad napközben annyit aludni, estere fáradtabb lenne.
Én mellette alszom, így teljesen jó.
Este 7-8 között cicin elaltatom, utána kimegyek a nagyot fürdetni, altatni.
10-11 között lefekszem a babaöblösített kiságy mellé matracra. Ha kel - eddig 2-kor kelt, most éjfél körül már mozgolódik - mellébújok, cici be és alszik. Néha korábban, de általában 5 körül szokott újra ébredni, akkor újra cici.
Mostanában nem pelenkázom, kicsinek egyből visszaaludt utána de most inkább nem zaklatom.
Ezzel szemben a nagynál eleinte betartottam amit anyós mondott, 3 óránként keltettem, ébresztett a telefonon egész nap 3 óránként. Kiságyban aludt, mentem kivenni, kelteni, éjjel is folyton pelenkázni, fotelben etetni mert ne vigyem az ágyamba, utána büfiztetni, sétálni majd kiságyba be. Hulla voltam, kávéztam, teáztam, próbáltam a friss levegőn éledni, nappal is aludtam 1 órákat.
Na ez is szoptatás de így tényleg fárasztó. Mondjuk anyós és a férjem folyton mondja, hogy nagyon elcseszem így az egészet és mi az, hogy nekem így kényelmes, a gyerek érdekeit kell nézni.
Hát szerintem a gyerek is jobban érzi magát ha mellettem alszik és jobban el tudom látni, ha nem vagyok zombi.
Na az ilyen anyósoktól mentsen meg az Isten :)! Már bocs!
Éjszaka is simán alszik, nem az a baj, hogy nappal sokat, csak éjszaka többször kell anya :). Mostanában megint magamhoz vettem, így visszaálltunk kb. 3 óránkénti kelésre. Én amúgy nem értek egyet a gyerek felkeltésével, hogy ha sokat alszik nappal, nem alszik éjszaka... legalábbis csecsemőknél ez hülyeség. A fejlődéshez kell az alvás. Éjszaka simán alszik, csak a cici miatt kell, kell az anya közelsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!