Nagy hülyeséget csinálok, ha néha cumit adok a Babámnak?
Nem írtad, mennyi idős...?
4-6 hetes korig, azaz amíg a baba szopási technikája ki nem alakul / meg nem szilárdul, addig nagyon nem ajánlott, mert cumizavart okozhat ill. csökkentheti a tej mennyiségét. - Ennek az időszaknak a sok-sok komfortszopija nagyon fontos a tejcsatornák bejáratódása és a hormon-kiválasztódás állandósulása szempontjából! Ha ekkoriban a baba nem tölt elég időt az anyamellen (cumizással is), az a fentiek miatt jelentősen csökkentheti a szoptatás folytatásának az esélyét.
Hogy ezután ajánlott-e használni, arról a szakemberek sincsenek egy véleményen.
Én azt szoktam javasolni, hogy ha van rá mód, akkor a baba lehetőleg mindig az anyamellen cumizzon. Ezzel ő is hozzájut a szükséges tejmennyiséghez és/vagy megnyugszik és a tejtermelődésnek is jót teszel vele. Ha viszont semmiképp nem tudod mellre tenni, akkor adhatsz neki cumit nyugtatásként - de minél ritkábban és minél rövidebb ideig. Gyakorlati példa: nagybevásárlás közben szükség lehet cumira, de ha otthon vagy, akkor inkább tedd őt mellre. (Sok anyuka cumival altat otthon is, szerintem ez csak nagyobb babáknál lehet jobb...)
Szóval nem hülyeség, ha tudatosan és óvatosan használod és elsősorban a szoptatásra törekszel.
10 hetes a babám,nem adtam neki cumit eddig,és ezután sem fogok!!!
Magamhoz ölelem,és úgy vigasztalom ha van valami baja!
Ha álmos leteszem,és addig duruzsolok neki,míg el nem alszik!
Azt mondta a védőnőm,hogy 5 hónapos korig még el lehet venni tőle!!!
Szülés után egy hétig voltunk kórházban. Amint hazaértünk cumit kapott a lányunk. Azóta is segít neki megnyugodni, elaludni, hasfájós volt eleinte. Kezdettől fogva szopizik, a kezdet nehezen ment, sebesre, véresre rágott mellbimbó (ezt még a kórházban sikerült összehozni, és ott nem volt cumi), kevés tejci, mellgyulladás... szóval kellett egy hónap, mire belerázódtunk. Most 10 hetes a kislányunk és csak anyatejes.
Egyszóval: nekünk bevált a cumi és nem okozott gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!