Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagy hülyeséget csinálok, ha...

Nagy hülyeséget csinálok, ha néha cumit adok a Babámnak?

Figyelt kérdés
2010. júl. 16. 21:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Gondolom okkal adod, úgyhogy nem, nem csinálsz hülyeséget. Feltéve, hogy nem kavar be a szoptatásba.
2010. júl. 16. 21:37
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem nem. A lányom télen volt pici baba,és mindig úgy sétáltunk,hogy cumit kapott elötte.
2010. júl. 16. 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
Okozhat cumizavart, amit nagyon nehéz orvosolni, de sokan bevállalják. Én nem tettem.
2010. júl. 16. 22:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem mindhárom gyerekem cumizott, most a legkisebb 4,5 hós, első naptól cumizik és csak anyatejes. Lányaimnak se zavart be.
2010. júl. 16. 22:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha már stabilan szopik, akkor talán nem zavar be. Így a komfortszopizás iránti igényét a cumin fogja kiélni. de megeshet, hogy romlik tőle a szopás hatékonysága, majd kiderül.
2010. júl. 17. 11:19
 6/9 xStefix ***** válasza:
61%

Nem írtad, mennyi idős...?

4-6 hetes korig, azaz amíg a baba szopási technikája ki nem alakul / meg nem szilárdul, addig nagyon nem ajánlott, mert cumizavart okozhat ill. csökkentheti a tej mennyiségét. - Ennek az időszaknak a sok-sok komfortszopija nagyon fontos a tejcsatornák bejáratódása és a hormon-kiválasztódás állandósulása szempontjából! Ha ekkoriban a baba nem tölt elég időt az anyamellen (cumizással is), az a fentiek miatt jelentősen csökkentheti a szoptatás folytatásának az esélyét.

Hogy ezután ajánlott-e használni, arról a szakemberek sincsenek egy véleményen.

Én azt szoktam javasolni, hogy ha van rá mód, akkor a baba lehetőleg mindig az anyamellen cumizzon. Ezzel ő is hozzájut a szükséges tejmennyiséghez és/vagy megnyugszik és a tejtermelődésnek is jót teszel vele. Ha viszont semmiképp nem tudod mellre tenni, akkor adhatsz neki cumit nyugtatásként - de minél ritkábban és minél rövidebb ideig. Gyakorlati példa: nagybevásárlás közben szükség lehet cumira, de ha otthon vagy, akkor inkább tedd őt mellre. (Sok anyuka cumival altat otthon is, szerintem ez csak nagyobb babáknál lehet jobb...)

Szóval nem hülyeség, ha tudatosan és óvatosan használod és elsősorban a szoptatásra törekszel.

2010. júl. 17. 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

10 hetes a babám,nem adtam neki cumit eddig,és ezután sem fogok!!!

Magamhoz ölelem,és úgy vigasztalom ha van valami baja!

Ha álmos leteszem,és addig duruzsolok neki,míg el nem alszik!

Azt mondta a védőnőm,hogy 5 hónapos korig még el lehet venni tőle!!!

2010. júl. 17. 21:29
 8/9 xStefix ***** válasza:
0%
Vagy mondjuk megszoptatod, az is egy jó megoldás. ;)
2010. júl. 18. 15:07
 9/9 anonim ***** válasza:
60%

Szülés után egy hétig voltunk kórházban. Amint hazaértünk cumit kapott a lányunk. Azóta is segít neki megnyugodni, elaludni, hasfájós volt eleinte. Kezdettől fogva szopizik, a kezdet nehezen ment, sebesre, véresre rágott mellbimbó (ezt még a kórházban sikerült összehozni, és ott nem volt cumi), kevés tejci, mellgyulladás... szóval kellett egy hónap, mire belerázódtunk. Most 10 hetes a kislányunk és csak anyatejes.

Egyszóval: nekünk bevált a cumi és nem okozott gondot.

2010. júl. 18. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!