Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 hónapos babátok milyen...

1 hónapos babátok milyen gyakran szopik?

Figyelt kérdés

Kisfiam tiszta anyatejes, 1, 5 - 2 óránként szopik általában. Éjjel viszont 3 óra az átlag.

Ez kicsit megterhelő, fog ez változni?

2019. okt. 18. 11:36
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Megterhelő? A fiam szinte le sem tettem. Most rád van szüksége. Olvass esetleg utána a negyedik trimeszternek. Hidd el, változik majd. Láttál már iskolába menő gyereket az anyja mellén egész nap ülni? Viccet félretéve. Olyan 3-4 hónap után kezdi majd érdekelni a világ jobban, akkor majd lesznek nagyobb szünetek is két szopi között. Most az is normális ha 10 percenként kéri, hiszen 9 hónapon at csak téged ismert, most is a te közelségedre vágyik, ezt meg megadja neki az anyamell
2019. okt. 18. 11:47
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, arra lennék kíváncsi, hogy mikor lesznek nagyobb szünetek.

Szerintem a szoptatás igenis tud megterhelő lenni egy nő számára, attól függetlenül, hogy csodás dolognak tartom.

2019. okt. 18. 11:49
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Én 17 hónapig szoptattam a fiam igény szerint. Sosem volt megterhelő. Egy éves kora körül nappal is csak altatáshoz kérte, éjszaka picivel többször. Hozzáállás, temperamentum és személyiségfüggő az, hogy hogyan éli meg ezt az ember. Kitartás, lesz jobb is. (első voltam9
2019. okt. 18. 12:00
 4/8 anonim ***** válasza:
19%

Non-stop szopizott. Non-stop.

Elmúlt 4 hónapos mire kialakult, hogy csak 1,5-2 óránként kérte. Mindjárt 8, de éjjel még mindig 2-3 alkalommal ébred. Szerinted?

2019. okt. 18. 12:01
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
Nem akarlak elkeseríteni. Az elején az én lányom is kb 3 óránként ébredt éjjel. Mondjuk nekem nem volt megterhelő, valahogy úgy látom a mai napig, hogy este hatékonyabban, gyorsabban szopizik, viszont most már néha összetenném a kezem ha három óránként ébredne, mert mióta beindult a mozgásfejlődés van, hogy éjjel óránként ébred. Szóval konkrétat senki nem tud majd neked mondani, babafüggő meddig és milyen gyakran kel éjjel. Én mikor holtponton voltam arra gondoltam, hogy igen, fáradt vagyok éjjel felkelni szoptatni, de még nagyobb szívás lenne ha még ki kellene járkálnom a konyhába tápszert kutyulni, cumisüveget mosogatni,stb.
2019. okt. 18. 13:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam most egy hónapos (2. baba) napközben 2,5-3 óránként szopik, éjjel egyszer birja 5-6 óráig, majd utána 3 óránként. Szinte percre pontosan ugyanakkor kel 2x minden éjjel. Érdekes, hogy 3 éve a kislányom is szinte pontosan ugyanekkor ébredt kétszer mint most a fiam. Ö annó 3 hónapos korától ébred egyszer, és 6-7 hós korától egyszer se evett már 12 óra alatt. Persze ébredt másra idönként, cumivesztés, mozgásfejlödés.. Minden gyerek más, kiváncsi vagyok a fiamnál, hogy alakul majd.

Én szeretek szoptatni, napközben egyáltalán nem terhel, éjjel picit fárasztó, mert én nem alszom el szopi közben direkt, hogy vissza tudjam vinni utána a szobájába. De olyan hamar megnönek, kislányomat 2 évig szoptattam, de így utólag egy szempillantásnak tünik. Szóval élvezd ki, amíg lehet, hogy ilyn pici. :)

2019. okt. 18. 13:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idosen a kislanyom atlag 2 v 3 orankent cicizett, nyaron kanikulaban volt h gyakrabban kerte. Ejszaka 3-4 orankent.
2019. okt. 18. 15:48
 8/8 anonim ***** válasza:
69%
Az én kisfiam pár nap múlva tölti az első hónapot. Igény szerint szoptatom de beállt magától a reggeli órákban 3 óránként délután 4 óránként és este 5 óránkénti szopira. De tegnap óta mind két ciciből kér így a 15-20 perces szopikból lett egy órás.
2019. okt. 18. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!