Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor kell fejni, vagy nem?

Most akkor kell fejni, vagy nem?

Figyelt kérdés
Ha szoptatok az egyik mellből, csöpög a másik,sőt ha eltellik pl. éjjel 4-5 óra szopizás között, valamikor a 2 hetes kisfiam csak nyalogatja a cicit, mert úgy folyik, és csak pár perc után tud ráharapni. Ha viszont fejem(kézi, szájjal kell vákumot képezni szívással)szopi után a mellemből max, 20 ml. jön ki, amit nem érdemes lefagyasztani.
2008. nov. 16. 16:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Próbálj ki más mellszívót!Ha csöpög akkor van tejed rendesen.:)Én kézi pumpásat használtam és tökéletes volt.
2008. nov. 16. 17:22
 2/3 anonim ***** válasza:
Számodra fontos, hogy kifejd a felesleget, még akkor is, ha kidobnád és nem fagyasztod,mert kevés, mivel ha bentmarad, gyulladást, tejlázat okoz. Bárhogy teszel, aszoptatás végén a maradékot ki kell üríteni. Ha nem jó ez a mellszívód, akkor tényleg érdemes egy másikat venni.
2008. nov. 16. 17:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Szió!

Az én lányom 6,5 hónapos és 5 hónapos koráig fejtem minden szopcsi után, hogy elég legyen neki a tejem. Azt tapasztaltam, hogy a kifejt mennyiség az első hetekben igen kevés - nekem általában 10-30 ml volt. A lényeg az (ahogy az előttem szóló is írta), hogy mindig kiürítsd a melled, nehogy begyulladjon. Néhány hét elteltével (ahogy a pici fiad tejigénye is) a lefejt mennyiség is növekedni fog (nekem volt, mikor 180 ml-t lefejtem 200ml-s szopcsi után - kb 3,5 hónapos korában).

A lényeg, hogy ügyesen csinálod és sok tejed van (a mennyiséggel meg ne törődj, a babád lakjon jól.)

Zita (30 hetes kislány anyukája)

2008. nov. 16. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!