Tényleg ennyire rossz a tápszeres etetés?
2 hónapos a babám, alig van tejem a kezdetektől fogva. 2-3 etetést bírok anyatejjel megoldani a többi tápszer. Az ismerőseim, a gyerekorvos, mindenki azt mondja, hogy nem vagyok elég kitartó és hogy többet kellene mellre tennem, hogy beinduljon. Holott ennél többet már nem bírom. Így is állandóan mellen van, de nem lesz több a tejem. Azt mondják ezzel rosszat teszek neki mert az anyatejben van a legtöbb tápanyag és hogy milyen felelőtlen vagyok :(
Valóban ilyen rosszat teszek a tápszerrel? Abban is rengeteg vitamin van nem? Nem tudok mit csinalni :((((
Mintha rólunk írtál volna. 10 hetes a kisfiam,az elejétől igény szerint szoptattam. Szinte egész nap mellen volt,pisilni is alig lehetett mellette. Aztán egyik napról a másikra egyre kevesebb tejem lett. Napi 2-3 etetést muszáj már tápszerrel megoldani.
Mondhat bárki bármit,ha nincs több,akkor nincs. A gyerek azóta is szinte egész nap rajtam,ha mást éppen nem csinál,akkor is komfortszopizik. Iszok szoptatós teát,karamalzt,csináltam szaporító fejést,beszéltem szoptatási tanácsadóval,minden hiába. Még mindig nem teljesen tettem túl ezen magam,de a gyerek nem éhezhet. El kell ezt fogadni. A mai tápszerek nem rosszak,fel fognak szép egészségesen nőni a babáink :-)
Dehogy rossz! Felejtsd el ezt a sok idiótát aki ilyenekkel stresszeli az anyukákat. Igenis van olyan, amikor a tej nem elég anyuka bármit is csinál és jöhet tanácsadó de elárulom mindegyik ugyanazt mondja: “legyen a gyerek mellen amennyit csak lehet.” Csak sajnos van, hogy ez sem segít olyankor jön a tápszer ami ma már szuper minőség, pár hónapos kor felett nem ad többet az anyatejnél de egy egészen biztos: nem lesz a gyereked buta, csúnya, dagadt fejű, beteges és utálni sem fog ha tápszeren nő fel. Ez egy egetrengető badarság. Sokkal boldogabb lesz a babád is ha van egy kiegyensúlyozott anyukája és tele van a pocakja (jelen esetben tápszerrel), mintha kap 3 csepp anyatejet egy szorongó anyától. Nem is értem az ilyen instagram oldalakat meg ezt a habzó szájjal az anyatejért propagandát manapság, többet árt mint használ. Szerintem segít 3 anyukán miközben 100 másik anyuka meg még szarabbul érzi magát...
8 hónapig kizárólag anyatejes volt a babám, mielőtt megkapnám, hogy savanyú a szőlő. Akkor pótolni kellett, szintén nem bírtam az iramot mert 300 ml-t evett vacsorára amikor is jól aludt és nem vergődött az éhségtől fél éjjel. Gondolkodás, meg szar érzések nélkül adtam neki a tápszert és furcsa mód az első estétől kezdve átaludta az éjszakákat ami neki is és a szüleinek is megváltás volt. Utána elutasította a mellemet, fájdalom, trükközés és stressz nélkül szokott le róla. Jó dolog az anyatej, ameddig nem stresszeli az anyát (és ezáltal a babát) addig valóban megvan a szépsége de azon túl csak egy óriási teher, egy nyomás aminek sokak szerint MEG KELL FELELNI. Nem kell.
Mintha magamat olvasnám...1 hetes korától kell a tápszeres pótlás, 2 hónapos koráig tudtam neki anyatejet adni, azóta csak tápszeres.
A legfontosabb: NE KESEREDJ EL! Én is ültem a mellszívó mellett sokszor, negyven-ötven percek után 10-15 milivel és csak sírtam, hogy még erre sem vagyok képes. A lényeg az, hogy te mindent megtettél, ennyi, kész, így alakult. Gyönyörű és makkegészséges lett a kislányom, sok másfél évig szopós babánál egészségesebb, keveset beteg, stramm, erős, okos kislány. Ezek a mai tápszerek már nem hasonlíthatók össze a régiekkel, nagyon jól meg vannak csinálva. Hatalmas előny hogy kapott egyáltalán valamennyi anyatejet, megkapta a legfontosabb anyagokat tőled ami az induláshoz kellett. Vannak gyerekek akik soha egyetlen csepp anyatejet nem kapnak, de őbelőlük is egészséges felnőtt válik. Örülj, hogy van egy szép babás, tölts vele minőségi időt a folyamatos próbálkozás és elkeseredés helyett, többet érsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!