Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem szoptattak 30 éve...

Miért nem szoptattak 30 éve egyáltalán vagy csak rövid ideig?

Figyelt kérdés
Milyen elvek voltak akkoriban a helyesnek véltek és miért? Csak érdekel, hogy miért tartják annyira okosnak magukat a nagyik és miért nem akarnak hallani az új kutatasokrol.
2019. szept. 7. 21:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Volt olyan ovistársam, akinek az anyjával balhéztak, hogy most már ugyan abba kellene hagyni a szoptatást. 31 vagyok, szóval de, akkor is ugyanaz volt a helyzet.
2019. szept. 7. 21:48
 12/19 anonim ***** válasza:
91%
Én 32 éves vagyok, van egy 39 és egy 36 éves testvérem. Mind a hármunkat szoptatott anyukánk, igaz, csak 4-5 hónapig, de nem azért, mert nem szeretett szoptatni, hanem mert elapadt a teje.
2019. szept. 7. 21:53
 13/19 anonim ***** válasza:
33%
Mert dolgozni mentek 3-4hónap után.
2019. szept. 7. 22:36
 14/19 anonim ***** válasza:
66%
Természetesen szoptattak régen is. De amugy nekem is van ilyen elméletem, szerintem a francia nők nem szoptatnak, van is benne igazság, ott nem nyomják ennyire az anyatej fontosságát, kevesebben szoptatnak.
2019. szept. 7. 23:49
 15/19 anonim ***** válasza:
40%
Anyukám mind a 3-unkat 6 hónapos körünkig szoptatott. Én 30 vágyok pont. Most azon lehet vitatkozni, hogy a 6 hónap keves-e. Gondolom ő a hozzátáplálásnak húzta meg a határt.
2019. szept. 8. 00:13
 16/19 anonim ***** válasza:
96%

Harmincöt éve szültem.

A mi korosztályunk is szoptatta a gyerekét, ha megtehette.

De:

1. Ha valaki nem tudott szoptatni, nem lett lelki beteg tőle. Nem gondolkodott azon, hogy ő most ettől rossz anya lesz. Nem volt ekkora a megfelelési kényszer.

2. 9 hónapig, maximum 1 éves korig szoptattuk a gyereket, már akinek volt teje. Nem voltak 2 éves, futkározó

gyerekek, akik rángatták az anyjuk felsőjét.

3. Az elválasztás egy folyamat volt, ami az első hozzátáplálással kezdődött. Fokozatosan váltottuk ki egyenként az étkezéseket. Nagyjából 4 hónaposan kezdődött, 9-12 hónapos koráig simán, apránként, elhagyta az anyatejet, mert addigra már mindent evett. Nem volt olyan, hogy a 2 éves gyerek még napi 5-6-szor szopik.

4. A szoptatás nem volt közügy. Kutya legyek, ha tudom, hogy a legjobb barátnőm szoptatta-e a gyerekét, vagy sem. Még Mari néni a sarokról, aki amúgy tudott mindenkiről mindent, sem gondolta úgy, hogy joga volna beleszólni abba, hogy ki hogy táplálja a gyerekét.

2019. szept. 8. 13:04
 17/19 anonim ***** válasza:
88%
És amit a 16os leír az mennyivel korrektebb világ, mint a lelki terror, ami most van.
2019. szept. 8. 13:08
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Így igaz, régen úgy gondolták hogy ahhoz hogy több tej legyen max 3 óránként lehet csak szoptatni hogy összegyűljön a tej. Ez a kereslet-kínálat alapján jó nagy hülyeség volt. El is ment a tejük azoknak akik ezt elhitték.
2019. szept. 9. 22:10
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Meg mindig sokkal ertelmesebb amit a 16 ir, mint a mai „ minden nyekkre csocst dugok a gyerek szajaba“, lehetoleg minel nagyobb koraig.... mindig felidegesit ez a nagy szoptatas propaganda.
2020. jan. 30. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!