Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 hónapja szoptatok, és két...

2 hónapja szoptatok, és két napja nagyon kevés lett a tejem, mit tudok tenni hogy újból sok legyen? Lehet az időjárástól is?

Figyelt kérdés
Mindennap szoktam fejni egyszer kétszer, mert ha nem fejem éjfélre nagyon kemények lesznek a melleim, ilyenkor ráfeküdni sem tudok annyira fájnak, most meg kb 100 ml tudok csak lefejni tegnap óta, pedig eddig egy alkalommal 200ml lejött úgy hogy előtte evett a pici kb: 130ml-t.
2010. júl. 13. 12:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Valószínüleg mennyiségi ugrás van. Igyál sok folyadékot a meleg miatt, szénhidrátdús ételt ha lehet és tedd egy picit többször mellre a bébéit, vissza fog jönni és utána vissza tudsz állni a régi rendszerre.
2010. júl. 13. 12:17
 2/6 anonim válasza:
Normálisan táplálkozz, sok sok folyadékot igyál (3 litert minimum naponta, de inkább 4-et) és Laktoherb teát is, az jó tejszaporító.
2010. júl. 13. 12:19
 3/6 anonim válasza:
Jah: én sosem fejtem és mindig épp annyi tejem volt, amennyi a babának szükséges.
2010. júl. 13. 12:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én 4 hónapja szoptatok. Az első 3 hónapban nekem is fejnem kellett mert rengeteg tejem volt és fájt ha nem fejtem ki annyira feszített. Kb 1 hónapja nem tudok fejni. 1-2 nap alatt történt, viszont a babámnak bőven elég amit kiszív, met 2 evés közt nem sír és az éjszakát is átalussza. Nyugodt vidám picurka. Szóval, nyugi! Ideges ne legyél. Sok folyadék, laktoherb. Lehet neked is csak a kezdeti hatalmas mennyiség csökkent kicsit. :) Amíg a picúr jóllakik addig nincs gond. :)
2010. júl. 13. 12:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet tobbet szopk a babad es bealt a kereslet kinalat.Szoptass gyakrabban.
2010. júl. 13. 19:52
 6/6 xStefix ***** válasza:

Miért szeretnél több tejet?

Csak azért, mert nem az az ideális, ha minél többet tudsz lefejni, hanem az, ha pont annyi van, amennyi a babának elég! (Azaz alig lehet valamit kifejni.)

Ha továbbra is fejsz és pláne, ha újra feltornázod a mennyiséget, akkor sokkal lassabban fog beállni a kereslet-kínálat. Pedig ez lenne a jó, mert jelenleg kicsit "pazarol" a szervezeted, a szükségesnél többet termel meg.

Az éjjeli fejést úgy tudod elhagyni, ha minden nap egy kicsit kevesebbet fejsz ki belőle, épp csak annyit, hogy ne feszüljön annyira. Pár nap múlva már nem fogsz keményedni éjjel, mert a tested megtanulja, hogy nem kell ennyi tej (legalábbis éjjel nem). Rá fogsz állni a babád igényére, őhozzá fog igazodni a tejtermelésed a nap folyamán.

2010. júl. 13. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!