Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 9 napos a kisfiam. Amióta...

9 napos a kisfiam. Amióta megjött a tejem, csalánszerű kiütések, tarjagok vannak rajtam. Pici kisfiam sokszor, mohón szopik, de csak pár percig, és óránként enne. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Nehezen alszik, van, amikor egész nap nem, csak este 6ra fárad ki. Már 2 napja nincs széklete, eddig is csak 1x volt egy nap. Lehetséges, hogy én is allergiás vagyok a saját tejemre, ill túl zsíros és a pici ezért hasfájós? Gyerekorvost, védőnőt kérdeztem, azt mondták, ne aggódjam túl. Kérlek, tapasztalt anyukák, válaszoljatok!
2008. nov. 14. 17:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az anyukák teje nem túl zsíros ez badarság, minden anyuka teje kiváló. Minden baba tápcsatornája teljesen érintetlen amikor a világra jön. Aztán szépen elkezd szopizni. Az emésztórendszere a magzati életben a lenyelt magzatvízzel telítődött meg, születés után pedig egy egészen újfajta anyag az anyatej kerül bele. A szülés során a kicsik sok nyákot nyelnek melynek ki kell tisztulnia. Az első hetekben a nyák, a magzatvízmaradvány ürülése okoz pocakfájást, aztán pedig a tej emésztődése során keletkező bélgázok felfújják a kicsi hasát és azért fáj a babapocak. Mindehhez hozzájárul a szopi alatt benyelt több-kevesebb levegő is.

Ha nagyon sok a tejed a babád lehet hogy jóllakik az elsőként ürülő tejcukorban gazdag, hígabb tejjel mert nagyon hamar teli lesz a gyomra ( mert még nagyon picike ) és a zsírban-kalóriában gazdag tej meg benntmarad a ciciben, vagy ha fejsz akkor kifejed. Ilyen esetben érdemes egy picit fejni szopi előtt és utána mellre tenni a kicsit. Ha elegendő a tejed akkor sincs semmi baj hogy óránként eszik, mert az anyatej nagyon gyorsan emészthető. Érdemes kipróbálni hogy ha egy óra múlva újra enni kér akkor ugyanarra a cicire visszatenni amelyikből előzőleg evett, így a gazdag hátsó tejet is megeszi. Így durván két-három óránként váltasz cicit, így biztosan elegendő tejed termelődik és a baba a dús hátsó tejből is eleget kap, ezáltal is csökkenthető a pocakfájás. Mert a tejcukorban gazdag első tej, puffasztja a babát ezért is fájhat a pocak. Én is így csináltam, nálunk is volt keményen hasfájás. A cici sose üres, a mell mindig termeli a tejet, minél puhább, annál gyorsabb a tejtermelődés annál kalóriadúsabb tej termelődik.

A hasfájós időszak durván a 3 hónapos korra magától megszűnik.

Egyébként kezdetben én is óránként etettem 3 hétig éjjel és nappal egyaránt, két mellből is.

A szoptatás az én bőrömre is ronda kelés szerű vackokat csinált, az első fiamnál a két karom volt teli, iszonyat ronda volt, és a szoptatás után lassan rendbejött, most a kisebbik fiamnál a fenekem és a két combom a dugnivaló állapotú. Ne aggódj a hormonrendszer miatt reagál így a bőr, majd ha már nem szoptatsz magától rendbejön.

Az én fiaim is nehezen aludtak el napközben, én a bébihordozóra kötöttem gurtnikat, befúrtam két hintakampót az ajtófélfába, rá két karabínert és máris előállt a remek ringató-hintáztató csoda. A babahordozóban kényelmesen fekszenek a babák, hintázni meg imádnak, a mozgás hamar álomba ringatja őket, nálam nagyon bevált. A babahordozó után babahintát is akaszthatsz a kampókra annak is nagy sikere lesz.

Végül nagyon nagy találmány a hordozókendő, főleg a nagyon picikéknél.

Szoptass nyugodtan, teljesen a babád igényei szerint, a bőröd majd rendbejön, a kakik is meg fognak jönni ha rendszeresen szopik a kicsi, a pocakfájást enyhíti a meleg cseresznyemag párna a babapocakra, esetleg az Infacol, vagy a Grippewater ( nagyon erős kaporíze van ).

Ha gondod van a szopival keresd meg a nők lapja café oldalán Schneiderné Diószegi Esztert, ő mindenben tud neked segíteni.

Boldog babázást és sok sikert!

2008. nov. 14. 21:18
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2008. nov. 15. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!