Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Miért nem szobatiszta a 3 és...

Miért nem szobatiszta a 3 és féléves unokánk? (A többi lent. )

Figyelt kérdés
A fiú unokánk még mindig nem hajlandó bilibe,vagy wc-be pisilni,kakálni! Szeptemberben lesz négy éves.Inkább nem pisil,kakál a bölcsődébe,vissza tartja.Csak délelőtt van ott.Állva sem tud pisilni,még a wc-be sem,pedig van még 3 fiú a családban.Igaz,azok már nagyobbak,így nem volt követendő példa előtte.A kisfiú teljesen normális!Ha ráültetjük a wc-re,akkor megmondja,hogy "nem"! Még soha nem használta a wc-t,a bilit sem..Még ülve pisilésre sem. Van egy 5,5 éves nővére és vele semmi baj nincsen.Szerintünk már régen szobatisztának kellene lennie ebben a korban,de csak a pelusba hajlandó.Így nem fogják az oviban sem fogadni.A szülők meg dolgoznak.Nagy városban laknak,tehát el lehetne vinni akár orvoshoz,vagy a védőnőhöz,pszichológushoz is.Nem tudjuk,hogy mit csináljunk? Tanácsot kérünk tőletek olyantól aki már volt ilyen helyzetben?Segítsetek!

2019. márc. 25. 11:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

10/40. Nagyon kedves vagy.Köszönöm a segíteni akarásodat.

Azoknak is köszönöm,akik segítettek.Még várok válaszokat.

2019. márc. 25. 15:12
 12/17 A kérdező kommentje:
10/10-nek válaszoltam!
2019. márc. 25. 15:13
 13/17 anonim ***** válasza:
47%
7-es, szerinted teljesen normális, hogy egy kisgyerek egész délelőtt visszatartja a pisit és kakit, amíg bölcsiben van? Ebből később még problémái lehetnek.
2019. márc. 25. 15:17
 14/17 anonim ***** válasza:
96%

Itt azért valami más gond van, mert ha vissza tudja tartani órákon át, akkor képes a szobatisztaságra, csak a vécével van valami gondja. Ezt kellene kitalálni, hogy mi. Szűkítő? Fél, hogy beleesik?

Lehet, hogy nem a legjobb ötlet, de nálunk a fiamnak hozott a nyuszi valami apróságot, ha elment vécére. Emiatt ment, aztán egy idő után ritkult a nyuszi látogatása, és mire megszokta, hogy vécére jár, már nem kellett neki ajándék érte.

Ő szimplán lusta volt, ezzel meg rá lehetett venni.

2019. márc. 25. 15:29
 15/17 piroska és a farkas ***** válasza:
Kedves Kérdező! Rosszul tudtam sajnos, a kisfiúnàl nem oldódott még meg a probléma( màr elmúlt 5 éves), egy ismerősüknél viszont igen, egy óvódai hirtelen hasmenésnél... Egyébként tudtommal hivatalosan màr nem feltétel a szobatisztasàg, ugyanakkor a pelenkàzàshoz sincsenek meg a megfelelő feltételek.
2019. márc. 26. 11:00
 16/17 anonim ***** válasza:

13-as: 7-es vagyok. Természetesen nem normális, de mivel folyamatosan stresszelik a gyereket, persze, hogy rágörcsöl.

Amúgy nem is értem, nincs rajta a pelus a bölcsiben délelőtt?

2019. márc. 26. 11:26
 17/17 A kérdező kommentje:

16-os

De,van rajtuk pelus.A dadus nénik nem szívesen foglalkoznak a tisztába tevéssel.Bár,sztem van a szekrénykéjében tartalék. Megpróbáljuk a kis csoki adását jutalomként.Hát,ha bejön....(?)

2019. márc. 27. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!