Hogy lehet szobatisztaságra nevelni egy 3 évét betöltött enyhe értelmi sérült kisfiút?
Ültesd addig a wcn, amíg bele nem pisil vagy kakil. Akár itathatod is közben. Ha hallod, hogy pisil, hívd fel rá a figyelmét és nézze meg a lábaközött, hogy jön a pisi. Mondd, hogy ügyes vagy, mindig a wcbe kell pisilni, és adj rögtön a kezébe valami jutalmat. Mondd, hogy azért kapta, mert a wcbe pisilt.
Ezt többször próbáljátok meg és mindig figyelje, ahogy törtènik a dolog, és nevezd nevén a dolgokat. Én így próbálkoznék.
Üljön az a wcn egész nap, aki ezt leírta...nem.gép...gyerek.
Összetett idegrendszeri, fizikai stb érettség kérdése a szobatisztaság!!
A helyzete miatt sem kellene erőltetni, ép gyermek sem lenne elkésve.
Értelmileg sérült, de 3 éves múlt. Szerintem valószínű, hogy tudná szabályozni a dolgokat, csak nem tudja, hogy ezt várják tőle. Pl nem érti az előtte fogalmát, vagy nem tudja összekapcsolni, hogy hogy jön az egészhez a wc.
Én mindent megpróbálnék, akár előtte pisilnék a wcbe is, hogy lássa, hogy megérthesse mit várok tőle.
Itt más a helyzet, mint az ép gyerekeknél, akik felfogják a dolgokat elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!