Kinek mikorra vált szobatisztává a gyerkőce éjszakára is?
Nincs praktika. Szerintem egyéni adottság, meg a vízivási szokásaik.
Három gyerekem három különböző korban.
Az első: még nappalra volt pelus, de a második szülinapja előttől! az éjszakai folyton száraz volt. Előbb elhagytuk, mint a nappalit.
A második : extra korán szobatiszta nappal (a nagytól elleste, nem is tanítottuk) 2,5 évesen éjszaka.
A harmadik: Három évesen minden éjjel árvíz, közel négy éves koráig. Végül a pelenkát lehisztizte, de ha este teleitta magát, akkor elázott az ágy még 4 éves korában is.
Én 2-2,5 éves kora között vettem elő a bilit, nyáron pelus nélkül vártam hogy ismerje meg a saját teste jelzéseit hogy mikor jön..
Eleinte csak azt kellett inkább gyakorolni hogy ne 10 percenkenként pisiljen piciket, hanem gyűjtse valahogy össze, a bölcsiben a wc re szoktatták őket.
2,5 -3 kozott azzal bajlodtunk, hogy csak a bilibe produkáljon, nem wc a padlo
3 éves korában tavasszal nem kapott már pelust (ő kérte hogy bugyiban mehessen) eleinte rövidtávon sétáltunk igy pl szomszédrokonhoz, de meglepő, vissza tudta tartani jo sokáig.
Éjszakára sem adtam aznaptol. (Kétszer pisilt csak ágyba együtt cseréltük az ágyneműt).
Mondhatni joval hamarabb is levehettem volna a pelust, nappalra teljesen szobatiszta volt, ejszakára 2 nap mulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!