Mit csináljak ha visszatartja fiam a pisit/kakit? Milyen időközönként kellene pisilnie? Tegnap lázas lett és már bebeszéltem hogy biztos azért mert visszatartja és baja lehet a veséjének vagy holyagjának, szerintetek?
A kisfiam pont ugyanígy csinálta, amikor elkezdtünk próbálkozni a vécézéssel. Nem pisilt/kakilt be , de nem is szólt, sőt, vécére sem volt hajlandó menni. A bilit az első pillanattól kezdve elutasítja. Pelust sem akart felvenni. Elég patthelyzet volt. Én kitaláltam mindenféle vicces helyzetet pl. pisilje oldalba az udvarban a bokrot. Vagy pisiljünk együtt az udvarban, ahol senki sem lát. Vagy szalonnasütés után Ő pisilte le a.parazsat. Ez annyira tetszett Neki, hogy utána napokig hajlandó volt pisilni, mintha a parazsat pisilte volna le. Valamint kidekoráltam a vécét. Imádja a számokat, betűket, úgyhogy ilyen témájú képeket ragasztottam a vécé falára, ezek elterelték a figyelmét és pisilt. Akkor volt 2 éves, szobatiszta is lett. Azóta már éjjelre sem kell a pelus. Most 2 éves 4 hónapos.
Nem értek egyet azzal, hogy addig legyen pelusban, amíg magától nem szól. Lehet játékosan motiválni, megmutatni Neki, ösztönözni, dicsérni, főleg ha a gyerkőc nem akarja a pelust. Az már egy jó jel. Persze, ha kézzel-lábbal tiltakozna és a szülő erőltetné, az a nem jó út. Nálunk a kisfiam vevő volt a próbálkozásaimra. Ahogy a kérdező sorait olvasom, az ő gyerkőce is jó úton halad a szobatisztaság felé.
6-os vagyok. Igen, az elején Ő is visszatartotta. Kb. 1-2 hétig tartott. De mondjuk Ő ilyen-olyan kis praktikák segítségével hajlandó volt elvégezni a dolgát.
Hát nem tudom, ha a te gyerkőcöd ennyire nem akarja, lehet, hogy teljesen rá kellene hagynod. Lenne egy pár baleset, hátha úgy rájönne, hogy zavarja, ha nedves a gatyója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!