Tényleg gátolják a szobatisztaság kialakulását ezek a "mai" pelusok?
védőnő mondta,hogy ebben nem érzik annyira ,hogy nedvesek.2 éves a kislányom,érdemes elkezdeni a bugyi használatát?
ma adtam rá,és egyenlőre szólt,hogy kakilni kell,persze ez még csak a kezdet.érdemes próbálkozni?motiválhatja őt egy szép bugyi?
Igen, mert tök szárazon tartja a babát.
Szerintem ne erőlködj, ha megérik rá fejben, akkor úgyis magától fogja elhagyni. - tapasztalat.
Elvileg igen, de az én fiamon mosható pelenka van, nem is a legmodernebb fajta, hanem sima tetra, mégsem akaródzik neki a kis alsót felvenni:) És kaki után is alig lehet leimádkozni róla a szennyes pelust, valamiért nem zavarja annyira. Tehát gyerekfüggő, hogy ki mit tolerál, az biztos, hogy ha eleve nincs nedvességérzet, az nem segíti a pelus elhagyását, csak meggyőzéses alapon lehet motiválni, a hiúságára alapozva.
De csak akkor érdemes nekikezdeni, ha egyébként már megérett rá. amikor össze tudja kapcsolni az ingert a következménnyel, vissza tudja tartani kis ideig a pisit, kakit, tud szólni, stb.
Persze, motiválhatja egy szép bugyi, meg az, hogy anya is ilyet hord, a nagylányoknak is ilyen van, ő húzhatja le a Wc-t, stb.
Igen, mert nincs annyira diszkomfort érzése, és nem kezdi el zavarni a pisi, kaki.
A bugyi lehet hogy motivál, ez vicces, de én emlékszem, hogy így ültem rá először a bilire (mondjuk nem lehettem olyan kicsi ha visszaemlékszem), hogy kaptam egy szép bugyit, virágok voltak rajta :D.
5-ös, ebben is lehet valami. szerintem az lényegtelen hogy érzie vagy nem, mert az ingert hogy kell, ugyanúgy érzi, szól érte, és ha az anya nem lusta mindig bilire ültetni, és a gyerek is nyitott rá, akkor a pelus nem oszt nem szoroz, derékban meg ugyanúgy kényelmetlen neki, meg maga a pelenkázási procedúra amit köztudottan utálnak.
A mai betétek nagyon jók, alig érezni őket..mégis utálok betétet cserélni, utálom a vérzést, mert kényelmetlen, macerás.
Nem gondolnám.
Mert régen sem voltak szobatiszták az 1 és másfél éves gyerekek. Az kamu. Régen az volt a szobatisztaság, hogy fogták az 1-másfél éves gyereket, nem adtak rá pelenkát, de félóránként, óránként ültették a bilire, amikor belesikerült, bele, amikor meg nem, akkor meg mostak. Csak mivel sűrűn ültették a bilire, így sűrűbben is sikerült bele, mint nem, így persze, nem volt szükséges a pelenka és rámondták, hogy nem is kell már. Ugyanúgy nem lettek akkor sem előbb szobatiszták, csak régen ez volt a normális, ezt tartották szobatisztának.
Mondta ezt a védőnőnk, aki 30 éve védőnő, szóval én inkább neki hiszek!:)
A gyerekek többsége régen is és most is 2 éves kora körül válik éretté a szobatisztaságra, de nem ritka, aki 2 és fél éves korára lesz rá érett.
És azt gondolom, hogy a pelenka meg eben aztán tényleg nem befolyásol semmit. Hisz ha nem éreznék a nedvességet, vagy bármit a pelenkában a babák, akkor mégis miért sírnak, mikor teli van, miért jelzik, hogy az a bajuk, hogy teli a pelus?:) Amúgy már miért ne lehetne érezni? Én akkor tapasztaltam ezt igazán, amikor vizelet vizsgálata a volt a fiamnak pár hónapos korában és kínlódtunk a pisizacskóval. Ugye teljesen száraz pelus került rá és kifolyt mellette egyetlen adag pisi. És megnéztem, hogy vajon van benne, vagy nincs. És a zacskó üres volt, a pelenka viszont nedves, innen tudtam, hogy, na puff, bénán raktam fel.:) Vagyis érezhető benne a nedvesség.
A másik meg, hogy amelyik gyerek megérik rá, az fel fogja ismerni, hogy mi van a pelusban. És az is érettség kérdése és nem pelenkáé, hogy felismeri magát az ingert. Hisz ez az egyik legbiztosabb jele a szobatisztaság felé vezető útnak. Hogy felismerje az ingert. Márpedig itt még nincs semmi a pelenkában, ergo mi köze lenne a pelenkához? Vagy ugye a másik, hogy azt időben tudja jelezni, hogy még eljusson a bilire vagy wc-hez, illetve, hogy vissza tudja tartani, ha szükséges? Ezeknek mind-mind semmi köze a pelenkához.
A mai jó pelusok mellett nagyon sok gyereket ismerek, aki másfél-2 évesen szobatiszta lett. Tehát, ha a gyerek megérett rá, és anyuka is veszi a fáradtságot, hogy figyeljen erre, akkor teljesen mindegy mennyire jók a mai pelusok, a gyerek hamar is le tud szokni.
Az én lányomat nem egy szép bugyi motiválta, hanem egyszerűen, amikor már láttam rajta, hogy érti mi az a pisi-kaki, nagyjából szólt is, akkor levettem róla a pelust, és először bugyi nélkül hagytam szaladgálni itthon (nyár volt). Kb. 2 x volt baleset, és szépen le is szokott a pelusról 2 hét alatt (21 hónapos volt).
Viszont nehogy félreértsen valaki: ha a gyerek nem érett rá, nem kell erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!