2,5 lányom menekül a wc/bili elől, mit tegyek?
Két és fél éves kislányomat próbálom rávenni a bilizésre, egyelőre reménytelenül. Ami az őrületbe kerget, hogy tudja, mikor kell pisilnie/kakálnia, vissza is tudja tartani (múltkor a nappaliból fellépcsőzött a hálóba miközben pisilnie kellett). Addig tartja vissza míg pelenka nem kerül rá, a biliről azonnal felpattan, hiába próbálom megbarátkoztatni vele, a wcről mérgesen kaptam le a szűkítőt, de anélkül se próbál ráülni. Látom, hogy tudja mi történik, de a bilire egy másodperc múlva felpattan és sír (már 3 fajtát kipróbáltunk) Aztán addig tartja míg nem adok rá pelust, van mikor ő maga próbálja felvenni ha próbálok nem venni róla tudomást.
Úgy érzem, hogy most nagyon számítana az én hozzáállásom, hogy később ne legyen gondja belőle, de mi lenne a jobb? Ha picit "erőszakosabban" venném rá vagy hagyjam a magától rájöjjön, hogy a bili/wc nem ellenség
Fiam áprilisban volt 2 éves, ő sincs sokkal előrébb, mint a lányod.
A bili neki játék, sosem ül rá, autózik benne...
wc szűkítőre néha-néha sikerült ráültetnem produktum nélkül (max 5 mp-re). 2 napja van siker, hogy amikor fürdés előtt meztelenre vetkőztetem, rákéredzkedik a wc-re és belepisil. De ennyi. Napközben nem. Vagy amikor látom, hogy kakil, kérdezem, ráül-e a bilire, vagy wc-re és tiltakozik, hogy nem, ő a pelusba akar.
Szerintem még nem érett rá.
Várj a lányoddal, néha próbálgasd hátha ráül, de hagyd a saját tempójában fejlődni.
Ovit (vagyis a nursery schoolt itt Angliában) jövő szeptemberben kezdi, akkor se teljes időben azzal még ráérünk.
Nem is igazán azt szeretném elérni, hogy hipp-hopp szobatiszta legyen csak ne féljen, ódzkodjon a bilitől. De megfogadom a tanácsokat, megpróbálom úgy terelni, hogy ne érezze, hogy muszáj, csak lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!