Lassan öt éves, sose lesz szobatiszta?
Az volt a freudi elszólásod, hogy "az egész éleünket már az ő kakálásához igazítjuk". Ez a probléma szerintem is. EGyszerűen túl nagy feneket keríetetek ennek a témának.
Ahogy írod, nem lehet neki egyszerű idegen nyelvű környezetben, de mivel ennyire el van túlozva ez a dolog- így kompeznál ő is.
Én a helyedben esténként elkezdenék adni neki valamilyen hashajtó szirupot, és reggelente bekisérném a fürdőszobába, hogy kakiljon a WC-be. Elő ne vedd a bilit 5éves gyereknek! Sőt 5évesnek WC szűkítő sem kell már feltétlen. Hagyd magára, mond, hogy szóljon ha kész van.
Nekem egy ismerősömnek volt a lánya más problémával pszichológusnál, és náluk pont ez volt a gond, hogy anyuka is túlontúl nagy fekenket keríetett az ő problémájuknak. Azt tanácsolta neki a pszichológus, hogy egyszerűsítse le, ne foglalkozzanak ezzel állandóan. Tőmondatokban válaszoljon, vagy beszéljen róla. Kb 2hét mulva már nagyon érezhető volt a javulás náluk.
Ha valami kis hashajtót adsz neki, akkor nem fogja tudni visszatartani a kakát, kénytelen lesz elmenni wc-zni. Ha leegyszerűsíted, bekiséred, rácsukod az ajtót, nyugton lesz, majd rájön, hogy ez egy természetes folyamat, nem kell így túldrámázni.
Egyébként sajnálom, remélem megoldódik ez a problémátok.
A mi kislányunk 4 éves és 1,5 éve hasonló gondokkal küzdünk. Én is már az őrület határán vagyok, úgyhogy megértelek.
Mi már túl vagyunk a hashajtón, székletlazítón,pszichiáteren.
Tulajdonképpen óriási változást egyik sem hozott. Egész egyszerűen fél, retteg a kakilástol.
Mi már ott tartunk,hogy ha látom rajta hogy kakilnia kell (ő szeretné eltitkolni) de akkor én erélyesen ráültetem a bilire és nem engedem felálni. Oda kuporodok mellé, simogatom, nyugtatgatom, bekapcsolom neki a TV-t. És előbb utóbb eljön az a pont amikor kicsusszan a kaki. Olyankor kapaszkodik belém, sír,de amikor sikerül, rettenetesen büszke magára. És mi is őrá!!!! :)
De ez hogy idáig eljutottunk nagyon küzdelmes volt.
Ha szeretnél erről beszélgetni egy "sorstárs anyukával" nyugodtan írj privit. :)
16-os vagyok- és csak halkan suttogva gratulálok az eddigiekhez! :)
Hidd el, ez haladás!
Ha már nem csinál cirkuszt az egészből, ő sem és a család sem, akkor szerintem már jó uton jártok.
Remélem a pelenkát is el tudjátok lassan végleg hagyni.
Majd légyszi írd már meg, mi volt a pszichológusnál, és hogy hogy sikerül a helyetet megoldani- kiváncsi leszek rá- és természtesen nagyon drukkolok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!