Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Soha nem lesz szobatiszta,...

Soha nem lesz szobatiszta, hogy megyünk így oviba?

Figyelt kérdés

Teljesen kétségbe vagyok esve. 2és fél éves elmúlt kisfiam és nem hajlandó szobatiszta lenni. Másfél éves volt mikor elkezdtük neki mutogatni a bilit, a WC-t, tetszett is neki. Nyáron sokszor volt itthon pelus nélkül , szinte mindig szaladt a bilihez , belepisilt. Kis gatyát nem lehetett ráadni, mert akkor ordított és levette, néhány alkalom után nem erőltettem. Télen nem hagytam meztelen szaladozni, nehogy megfázzon, de többször kérdeztem hogy kell e pisilni, kakilni, volt hogy levettük a pelenkát, és megpróbáltam csak nadrágot adni rá, de akkor simán belepisil.

Most már ha meglátja a bilit konyul le a szája és kezdi a sírást, a wc-től szintén. Minket kisérget, , adja a paírt, lehúzza a wc-t de ha megpróbáljuk ráültetni sír.

Olyan mintha félne tőle. Sose szégyenítettük meg, ha vhova odapisilt, csak elmondtuk, hogy nem szabad, hogy hova kell, ez így nem jó.

Úgy érzem vissza fejlődött! Ahhoz képest, hogy nyáron bilizett, most egyáltalán nem, ha nem látja a szekrényen a pelenkát akkor rendesen kétségbe esik és rángat, hogy anya boltba kell menni pelóért. Mit csináljak? Van még 5 hónap az oviig, én már így is járok dolgozni, nehéz megoldani, hogy hol legyen, októbertől teljes állásba kell mennem, de így nem fogják bevenni az oviba.

Kérlek benneteket adjatok valami tanácsot!

2015. ápr. 3. 15:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg! :) Valószínűleg a gyerek tökéletesen érzi, hogy ezt te "erőltetni" szeretnéd, így annál inkább nem csinálja. Én kb. ugyanígy csináltam az első gyerekemmel, ahogy leírtad. 1,5 évesen, nyáron puci fenékkel szaladgált a lakásban, ment szépen egyedül bilizni, de amint alsógatya került rá, bepisilt. Elindultunk sétálni, hátha menetközben kialakul a dolog alapon, elraktam 3 cseregatyót, biztos, ami biztos. Nem hazudok, kb. 50 méterre távolodtunk el a lakástól, de már elfogyott az összes tiszta ruha! :D Abszolút nem sikerült. Aztán jött az ősz, bölcsikezdés, nem volt tovább pucin. Időnként kérdeztem tőle a bilit, volt, hogy belepisilt, de ennyi. Köv. tavaszon már a dadusok is pedzegették, hogy lassan szobatisztának kéne lenni. Én nem nagyon idegeskedtem, gondoltam még ráérünk. Április-május körül kezdtem el neki mondogatni, ősszel kezdődik az ovi, a bölcsis társak el fognak ballagni és ha ő nem hagyja el a pelust, akkor egyedül marad. Ha úgy érzi már nagyfiú és szeretne ő is oviba menni, akkor szóljon és levesszük a pelust. Ezt mondogattam neki időnként, csak annyit válaszolt, hogy "jó anya". Aztán június közepén egyik este közölte, neki nem kell pelus. Otthon hétvégén szobatiszta volt, majd hétfőn a bölcsiben bepisilt és kérte vissza a pelust. Szó nélkül visszakapta, maj megint mondogattam az ovis dolgokat. Kb. 2 hét múlva véget ért a bölcsi, akkor megint közölte, hogy nem kér pelust. Azóta szobatiszta teljesen, az oviban kb. 3 alkalommal pisilt be az első két hónapban, de ez normális. :)

Most a kisebbik fiam van soron, 2,5 éves, pelenkás. Csak ő azt mondja nem is akar oviba menni! :D Na, vele lehet lesz kis gond... De én is a nyarat várom, most még nem idegesítem magam ezen. Ismeri a bilit ő is, használta is már, úgyhogy majd lesz valahogy...

2015. ápr. 3. 18:15
 12/15 anonim ***** válasza:
89%

Az óvoda nem vehetne fel olyan gyereket, aki nem szobatiszta, pelusos, mert sem a tárgyi feltételei, sem a személyi feltételei.

5 hónap alatt simán lehet még szobatiszta. Ha ráérsz, pár nap alatt szobatiszta lesz. Én hagynám 1)2 hétig, szóba sem hoznám. Elmennék vele kis gatyókat vásárolni, olyan jók vannak, hátha beválik.

2015. ápr. 3. 18:56
 13/15 anonim ***** válasza:

eddig nem vették be, de eddig nem is volt kötelező sz ovi 3 éves kortól. Most, hogy kötelező lett, be kell venniük

(bocs, ha valaki leírta, nem minden választ olvastam el)

Esetleg olyan wc-szűkítő, amin a kedvenc meséjének a figurái vannak?

2015. ápr. 5. 20:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig az összes választ. De van még idő. Az én kisfiam a 3. szülinapja előtt 1 hónappal lett szobatiszta önmagától. Mondjuk mi előtte sem erőltettük neki. És akkor éjjel/nappalra. Igaz éjjel néha még van baleset pl ha nagyon elfárad és bealszik, vagy beteg volt, de volt olyan hogy félálomban mondta, hogy pisilni kell, de ez van majd be áll ez is teljesen. Oviba már szeptembertől jár, simán bevették.

Mással meg ne foglalkozz mással. A védődőnek meg tudnia kellene, hogy ilyen korban még nem "kötelező" a szobatisztaság.

2015. ápr. 15. 07:36
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem 3kisgyerekem van, a legkisebb nemrég szokott le a pelenkáról.Az igazság az, hogy lehozhatod a csillagokat is az égről, amig ő úgy nem dönt, hogy szobatiszta lesz és nem kell neki pelenka. Amit tanácsolnék Neked, hogy légy türelmes. Ne érdekeljen, hogy ki mit mond, a te gyerednek még szüksége van időre, ettől ő nem buta, vagy rosszabb, mint a más gyereke, neki ez lassabban megy. De biztos, hogy ő meg mást csinált hamarabb, mint a más gyereke. Ne feszülj rá a szobatisztaság témára, hagyd békén egy időre a kicsidet. Egy szó nélkül pelenkázd át, ne is hozd szóba. Minimum 1-2hónapig.

ÉN úgy ráfeszültem a témára a legkisebb fiammal 2,5éves kora után, hogy szegény elkezdett dadogni. Mikor észrevettem, abbahagytam az egészet és egyszerűen sem őt, sem magamat nem stresszeltem ezzel a témával tovább. 3éves kora előtt egy hónappal egyik napról a másikra csak úgy magától szobatiszta lett. Sajnos a dadogása nem műlt el teljesen. SOkat javult, de még bedadogósodik, vagy húzza a szavak első szótagját.

Szóval nyugodj meg, ha érzi rajtad, hogy te sem ezen feszülsz állandóan, az rá is jó hatással lesz. Ha nagymamánál vagy másnál van, neki is mond, hogy ne hozza elő se a bilit, se wc-re ne menejenk, csak simán pelenkázza őt egy szó nélkül. (ne modjátok neki, hogy jaj kicsikém, így nem vesznek fel oviba, vagy jaj ekkora gyerek és még pelenkás stb. ) Legyetek természetesek, és hagyjátok kicsit békén. Én csak ezt tudom tanácsolni. :) Sok sikert.

2015. ápr. 21. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!