Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hogyan tovább? Jó úton haladok?

Lencsibaba0121 kérdése:

Hogyan tovább? Jó úton haladok?

Figyelt kérdés
Kislányom 20 hónapos. 2 hete délutánonként pelenka nélkül van, kérdezgetem, hogy kell-e neki pisilni és ha igen, akkor bólogat és a wc-be pisil. Van, hogy szól magától, hogy menni kell, de sokszor, ha nem kérdezem tőle, akkor bepisil. Nem erőltetem a szobatisztaságot, Ő nem szereti már a pelust, a bölcsiben is gyakran van kisbugyiban. Úgy érzem, itt megrekedtünk, mert sokan mondják, hogy 2-3-4 nap alatt szobatiszta lett a gyerek. Én csinálok valamit rosszul? Hogyan tovább? Vagy hagyjam, majd kialakul? Mielőtt valaki megjegyezné, nem gond, hogy sokat kell mosnom, nem a pelenkán akarok spórolni, egyszerűen tényleg tépi le magáról a pelenkát!
2015. ápr. 1. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:
vannak gyerekek akik tényleg 2-3 nap leforgása alatt válnak szobatisztává, de ez elég ritka :) jól csinálsz mindent, folytassátok csak így, annyi hogy próbáld nem elfelejteni megkérdezni tőle :)
2015. ápr. 1. 11:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 3 hét alatt lett szobatiszta. Ugyanígy csináltam amúgy. Elvolt pelus nélkül, sokszor szólt, de néha elfelejtett szólni, akkor hopp bepisilt. Ilyenkor elmondtam neki, hogy semmi baj, de máskor szóljon. Eltelt 3 hét és nem volt baleset. Vele amúgy pont 20 hónaposan kezdtem én is.

Én amúgy kikészítettem neki bilit is, és ha épp ahhoz volt kedve, akkor odaszaladt magától (volt, hogy nem szólt, csak azt láttam már rajta ül). :)

2015. ápr. 1. 11:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Igyekszem nem elfelejteni kérdezgetni. Köszönöm a kedves szavakat, akkor nyugodt vagyok, hogy nem velünk van a gond, hanem esetleg mások túloznak egy kicsit! :) Az én ismerőseim gyerekei mind 3-4 nap alatt lettek állítólag szobatiszták! :)
2015. ápr. 1. 12:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem ebből a pozícióból lett teljesen szobatiszta a lányom 2 nap alatt. Voltunk itt, ebben a stádiumban ahol ti, kb. fél évig, kisebb-nagyobb visszaesésekkel. Aztán épp egy nagy visszaesés után az egyik napon azt mondta, hogy soha többé nem vesz pelenkát, és tényleg. Azóta kérdezgetni sem kell soha, mindig időben szól.
2015. ápr. 1. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!