Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Márciusban lesz 4 eves a...

Márciusban lesz 4 eves a kislányom. Reggelre a pelenka mindig totál tele lesz. Hogyan tudok neki segíteni az ágytisztasagban?

Figyelt kérdés
Nap közben teljesen szobatiszta. De az éjszaka jelenleg teljesen esélytelennek tűnik.... Mult heten kísérleteztem egy kicsit . Délután 5 kor ivott utoljára 2 dl vizet. Lefekvés elott 3x volt pisilni este 8 ig. Reggelre teljesen megtelt a pelenka pisivel. De honnan jön ennyi pisi????
2015. febr. 22. 15:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
egyébként mi is, ahogy a 10-esék. Tudatosítani, röviden(!),de határozottan: na, szerencsére már nem kell pelenka, már nagykislány vagy. Ha pisilni kell felkelsz és kimész a wc--re. Pont. Nics magyarázkodás ragozás, ennyit, valahogy működik.
2015. febr. 22. 17:11
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek !
2015. febr. 22. 18:02
 13/17 anonim ***** válasza:
Nálunk véletlenül történt a dolog. Nappal már szobatiszta volt a lányom. Egyik este korábban fürdettem a szokásosnál, így még nem adtam rá az éjszakai pelust. Reggel tűnt fel csak, amikor le akartam venni róla. Teljesen szárazon ébredt, pedig előtte mindig termelt rendesen éjszaka a pelenkába. Előfordultak utána balesetek persze, de csak ritkán. Volt, hogy ha felébredtem éjjel akkor ráültettem a bilire és a fülébe súgtam, hogy most pisiljen. Működött.
2015. febr. 22. 18:25
 14/17 anonim ***** válasza:

Az én lányom 2 év 3 hónaposan lett nappalra szobatiszta. Éjszakára 3,5 évesen.

Most karácsonykor közöltem vele, hogy jön az ajándékmanó és elviszi a pelenkát az ajándékokért cserébe.

Teljesen beletörődött és igaz, volt kezdetben pár baleset (többre számítottam, mint amennyi volt), de azóta minden rendben és nagyon ügyes.

Magától szól, hogy pisilnie kell vagy egyszerűen ráül a bilire és elvégzi a dolgát (bent van a szobájában, az ágya mellett).

Az éjszakai cumiról is az ajándék manóval szoktattuk le 3 évesen.

1 éves kora óta meg nappalra már nem használt cumit egyáltalán.

Mondjuk én rájöttem, hogy a lányomat "zsarolnom" kell ilyen apró trükkökkel és akkor minden flottul működik.

2015. febr. 22. 19:20
 15/17 anonim ***** válasza:
Nálunk még nem volt 3 a lányom, mikor már napközben szobatiszta volt, éjjel pelusos. Elhatároztam, ha elfogy az utolsó csomag pelus, nincs több. Levettük éjjelre, megbeszéltük és azóta kb. 3 baleset volt. Vedd le és megtanulja. Kérdezgette még egy darabig a lányom, hogy anya van rajtam pelus?! Mert akkor reggel abban végezte el a dolgát . :D
2015. febr. 22. 19:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Az én lányom 5 éves elmúlt mire ágytiszta lett. 4 évesen még a délutáni alváshoz is pelus kellett.

Ugyanígy volt, hogy telistele volt pisivel reggelre, 5 kg-os pelenkát vettem le róla minden reggel.

Aztán a végén amikor már nagyon zavart ez a hülye pelenkázás, elhatároztam, hogy kilesem, hogy mikor pisil éjjel. Felkeltem éjfél körül és megnéztem. Tök száraz volt. Utána felkeltem 3-kor tele volt pisilve. Másnap éjjel 2-kor keltem, megnéztem, üres pelus. Visszafeküdtem és felkeltem 3-kor , tele a pelus. Ebből egyértelmű volt, hogy valamikor 2 és 3 között pisil. Azt csináltam a 3.éjjel, hogy felébresztettem éjjel fél3-kor és elmentünk pisilni. :o Ezt sokan nem javasolják de nekünk ez segített mert kb. 3x vagy 4x csináltam ezt meg és utána letettük a pelust örökre.

Elmagyaráztam neki, hogy este nagyon jól ki kell magát pisilnie, hogy éjjel ne kelljen. Így is lett, nem tetszett neki, hogy éjjel ébresztgetem. Tényleg van ez a hormon is de szerintem van egyfajta kényelem is sok gyerekben.

2015. márc. 7. 17:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Ami viszont fura, hogy ezután meg soha nem pisilt éjjel és reggel sem, kb. 11 órakor megy először. :o Már 6 éves elmúlt de ez azóta is így van.

2015. márc. 7. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!