Mikor kezdtétek el szobatisztaságra nevelni gyerekeiteket? Hogyan kezdtétek? Hogy sikerült? Menny idő volt még teljesen leszokott a pelusről?
Első! Óvodába csak szobatisztán lehrt menni.
Enyém 1,5 ėves csak ga hosszú útra megyünk akkor kap pelust.
1,5 óránként biliztetem.
Én nem neveltem rá. Magától szokott le. Gyakorlatilag egyik napról a másikra lekerült róla a pelus, azóta volt 1-2 baleset, inkább akkor,ha valamivel nagyon elfoglalja magát, és halogatja, hogy kimenjen wc-re.
Sokszor mondogattuk neki, hogy mi is WC-be pisilünk, a nagyok is oda pisilnek, meg hogy az oviban már nem lehet pelenkája, és végül ő maga mondta, hogy vegyem le (egy pelusozás alkalmával mondta hogy ne adjak rá szárazat) szól ha pisi lesz. Jutalom gyanánt többször kapott felajánlást, hogy ha WC-be vagy bilibe pisil, kap csokit, tejszeletet, túrórudit.
Tavaly nyáron is próbáltam leszoktatni, de többször ment mellé, mint bele, még nem igazán rakta össze a dolgokat. Gondolom ahogy jött a jó idő, nem volt neki kényelmes már a pelenka, ezért hagyta el. 2,5 éves múlt.
Na, ismet olik egymast a szulok a szobatisztasag miatt! En is feltettem az ejszakai pelenka miatt egy kerdest, kaptam hideget-meleget.
Nincs ket egyforma ember, nincs ket egyforma gyerek sem. Melyik mikor erik meg ra, az a lenyeg, hogy ne eroltessuk. Tobbet artunk vele, mint hasznalunk. 2,5 eves volt a lanyom mikor elkezdtuk a biliztetest. Bevittem a szobaba a bilit es elmagyaraztam neki mi a teendo. Tobbszor raultetettem aznap, szinte rogton szobatiszta lett. Agytiszta, (mert nem egy a ketto) nappalra kicsit kesobb lett, de ott eleinte voltak balasetek, estere pedig most 4,5 evesen tartunk ott, hogy egymas utani napokon szaraz pelussal kel. Az ovi kezdessel egy honapban a nappali alvasnal is volt visszseses, de elmult magatol, es nem o volt az egyetlen a csoportban. Semmi nem tortent e miatt az oviban. Szepen kivartak, mig belerazodnak a gyerekek!
"Szerintem igen kemény 3-4 évesen pelenkát hordani....esetleg babakocsiba is tologatod még??"
1. és 5. válaszoló vagyok. Nem tudom, a kérdés nekem szólt-e, de mondd csak... Közöd???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!