Tudtok jó gyermekpszichológust, aki szobatisztasági problémában segítene?
Figyelt kérdés
A kislányom, aki jövő hónapban lesz három, itthon már két éves kora előtt szobatiszta volt, lehetett vele vendégségbe menni, utazni is, nem volt gond, de valami miatt a bölcsiben egyszerűen nem hajlandó időben szólni, mintha ott nehezére esne elvégeznie a dolgát. Szervi baja nincsen, elég sanszos, hogy ez valami pszichés dolog, úgyhogy gyermekpszichológust keresek a fővárosban. A helyi nevelési tanácsadót már megkerestem, de ott csak várólistára vettek fel, lehet, hogy egy hónapon belül sem kerülünk sorra, úgyhogy magánorvos is érdekelne. Mi a 13. kerületben lakunk, de egy jó szakemberért természetesen messzebbre is elmegyünk. Előre is köszönöm!2014. ápr. 13. 13:21
1/9 Andi80018 válasza:
A bölcsinkben az elején volt szülői, és ott említették, hogy az elején egyes dolgok visszaesnek a gyerekeknél, ilyen a szobatisztaság is, a beszéd is. Szerintem még várjál azért.
2/9 anonim válasza:
Nálunk ugyan ez a gond, a bölcsődében ért attrocitás miatt. Én ugyan nem pesti vagyok, de az mindegy is, mert a helyileg illetékes pedagógiai szakszolgálathoz kell menni, ők javasolnak is magán dokit, vagy a körzeti gyerekorvosotok!) ott foglalkoznak ezzel a problémával. Mivel még kicsik, ezért először a pszichológus a bölcsiben megfigyeli 1-2 alkalommal. Mi egyenlőre eddig jutottunk, okosabbak még nem vagyunk, szóval bocsi, hogy nem konkrétan a kérdésre válaszoltam, de az eshetőségek azért azonosak.
3/9 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm a választ, az elején én is ebben bíztam, de az a baj, hogy már szeptember óta jár, és ha eddig nem javult, hanem csak romlott a helyzet, akkor attól tartok, nincs mire tovább várni. Szeptemberig, míg az ovi kezdődik, ugyan van még idő, de ha esetleg valamilyen stresszoldó terápián kell átsegíteni a kicsit, azt nem az utolsó pillanatban szeretném végigcsinálni.
2014. ápr. 13. 13:33
4/9 anonim válasza:
Még a meseterápiát mondanám, érdeklődd meg, hogy nem -e lesz valamikor ott a környékben. Mi a jövőhéten kezdjük, hátha az segít, én nem hiszek benne, de már ott tartok idegileg, hogy minden szalmaszálba belekapaszkodok, hátha :( kitartás.
5/9 A kérdező kommentje:
Igen, nálunk is volt atrocitás a bölcsiben, illetve a családban is történt olyasmi, ami esetleg nyomaszthatja, azért szeretnék ebben az irányban elindulni. Köszönöm, megkérdezem a bölcsit, van-e pszichológusuk, meg a gyerekorvost is, tud-e valakit ajánlani. A helyi nevelési tanácsadó biztosan tud ajánlani magánorvost, de ki tudja, mikorra jutunk el hozzájuk, ezért kezdeném már most a keresgélést.
2014. ápr. 13. 13:39
6/9 anonim válasza:
Akkor inkább a gyerekorvost kérdezd meg, ő biztos tud ajánlani gyermekpszichológust.
Én úgy érzem jelen pill, hogy minden nap öregszem 1-2 évet, és hogy ennyire nem tudom kezelni a helyzetet. Szeptemberben mennénk mi is, de úgy látom, hogy sose leszünk ovisok :(
7/9 A kérdező kommentje:
Szia, azért tönkremenni nem kell a dologba, nem tudom hány évesek vagytok és pontosan mi a szitutok, de előbb-utóbb minden gyerek szobatiszta lesz. :)Engem az nyomaszt, hogy lelkiismeret furdalásom van, esetleg akaratlanul is én vagyok az okozója a problémának. Van ismerősöm, akinek szintén lelki okokból négy éves koráig bepisilt a kisfia, elvitték pszichológushoz, aki közölte, hogy öt éves korig a szobatisztasági probléma még normális, nem utal semmilyen komolyabb mentális, fejlődésbeli problémára. Ez ugye nem vigasztalja azt, aki három évesen oviba szeretné küldeni a gyereket...
2014. ápr. 13. 16:29
8/9 anonim válasza:
Ha a bölcsiben érte valami akkor a gondozónőkkel beszélj. A csaladdal mindig közlöm a wc-s dolgot Ádám és én intézem.
9/9 anonim válasza:
A bölcsiben a gondozók féltik a saját és a másik fenekét is, szóval nem tuti, hogy megtudod az okát. Mi 2,5 évesek elmúltunk, már szobatiszta és ágytiszta volt, utána jött a gondozós szitu, és elvonul bekakilni, bepisilni stb. Lehet, véletlenül egy hangsúlyt úgy értett a gyerkőc, hogy leszidtad, én is ezért okolom magam. A gyerekorvos meg annyit mond, hogy nem kell ezzel foglalkozni, ráér a szobatisztaságra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!