Ikres anyukák közül használt valaki mosható pelenkát?
Ikreket nem moshatóztam, de két gyereket egyszerre igen. (14 hónap van közöttük)
Nekem 7 kg-os mosógépem van, amibe 25-30 db pelenka fér plusz a betétek. Kb 1-1,5 nap alatt megszáradtak a bevarrt mag nélküli pelenkák (Csimota) és 2 nap alatt a bevarrt magosak (Monapel, Csimota, Popolini, Fidini) A száradásig kellett még 10 db pelus. Így összesen 35 db pelussal zsonglőrködtem az elején, a kicsinek vettem 10 db prefoldot ami az elején nagyon jól jött, ha nem száradtak úgy a belsők. Amíg nem ficeregnek, addig teljesen jó snappy kapoccsal. Aztán meg be lehet rakni a Zsebesekbe nedvszívónak.
Ha most venném akkor lenne 15-20 db prefoldom, és 25-30 db belsőm, és 4-5 db külső, de lehet, hogy 6. Na és 5-6 2az1-ben zsebes. Az akkor jó, ha apu pelenkáz, vagy ha dokihoz megyünk.
Egyáltalán nem bántam meg. Épp most a héten volt hasmenéses betegségünk, és se Lib* se a Pamp* nem tutda benntartani a kakit. Végül kipróbáltam a nadrágbelsőt (Csimotát) combszárnyas külsővel (Popolini), és az benn tudta tartani. Igaz, hogy macerás a mosás ilyenkor, de legalább a gyerekeket nem kellett minden alkalommal fürdetni, és öltöztetni. Ráadásul a ruháikat az eldobható mellett is mosnom kellett, akkor meg mindegy, nem?
Mosnom 3-4 naponta kell. A kicsi 5-6 db pelust használ el naponta, a nagy már csak 3-4 darabot. Így napi 8-10 pelus kerül a vödörbe. A nagyobbnak kevesebb db kell, de több betét kell bele, szóval kilóra kb. ugyanannyi a két gyerek napi pelenkafogyasztása. Ikreknél is hasonló lesz majd a helyzet.
több db pelus kell az elején, de kevesebb betét kell bele.
Később kevesebb db, de több betéttel.
Én nem bonyolítom túl a mosást.
Ecetes vízben tárolom a pelusokat. A vödörbe mosóháló van, így egyben át tudom az egészet rakni a gépbe (felültöltős gépek előnyben). Tomi mosóporral mosom, 60 fokon, ecettel öblítve.
Foltokkal nem foglalkozom, legközelebb is kaki lesz a pelenkában. Bár nem is nagyon van mivel. Ha nagyon koszosak, akkor teszek a mosóporhoz még mosószódát is.
Használok kakifogó papírt. A legtöbb esetben működik, hasmenéskor nem. Jó széleset veszek (15 cm-es), az nem csúszik könnyen félre.
Más most nem jut eszembe, de sok minden van a [link]
oldalon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!