Valaki elmagyarázná ezt konkrétan a mosható pelenkáról?
Tudom, hogy rengeteg blog meg minden van, amit el is olvastam, de a konkrét webáruházi kínálatot mégsem bírom felfogni, hogy akkor mi is az, amit a kosárba tennék, meg akkor hány kell.
Szóval nagyjából azt magyarázzák el, hogy vannak ilyen színes külsők, amik szépek. Ezekből nem kell sok. Legalább is először úgy értelmeztem, hogy ez normál esetben akkor nem lesz cuccos, és akkor ezt miután a belső részt kicseréltem, akkor vissza lehet rá húzni.
És vannak akkor a belsők, amikből meg sok kell és tulajdonképpen ezeket kell minden használat után cserélni és mosni.
Vagy van ilyen AIO, all in one, ami egybe van az egész, szép színes és az egészet mosni kell.
és akkor itt jön, amit nem értek képekkel:
Erre azt írja a blog, hogy ez All-in-one. De akkor mi benne az a másik?
Aztán ezek a zsebesek megint olyanok, amiket nem értek. Azt írják, hogy van olyan, amit úgy kell, hogy tényleg egy zsebbe dugni a betétet, ami felszívja a cuccot. Magyarul akkor a szép színes is olyan lesz és azt is mosni kell, szóval ugyanolyan mint az all in one, de akkor mi értelme? Az, hogy gyorsabban szárad, mert szét lehet szedni? Ennyi csak a különbség?
Aztán van olyan "zsebes" ami nem is zsebes, hanem patenttal kell belerögzíteni a sima téglalap alakú szívó anyagot a színesbe. De akkor ez is olyan, hogy a színeset is folyton mosni kell? A zsebes all in onenak számít?
De akkor nem is igaz, hogy a moshatóból csak pár drágcskább szép színes "külső" kell és több olcsóbb belső? Mert egy csomó helyen azt írják, hogy kell mondjuk 5 ilyen színes és vagy 25 belső rész és akkor kész. De akkor ebből a zsebes/patentos témából ez nem igaz?
Mondjuk itt van ez:
Ez egy ilyen színes, meg két "bélés" ugye. És akkor, mondjuk ebből kell 20-25 (gondolom attól is függ naponta akarok-e mosni)? Tehát ha bepisil, bekakál, akkor ebből nem csak a bélést teszem szennyesbe, hanem az egészet?
De prefold és betét rovatban ugyan ilyen alakú "bélések" is vannak, akkor azokat bele lehet tenni ezekbe a színes PUL külsőkbe, meg ezekbe a színes "zsebes"ekbe is és a különbség csak az, hogy a zsebeset ki kell mosni a PUL külsőt meg kitörlöm és visszaadom rá a cserélt bélés fölé?
Vagy a PUL külsőbe csak olyat lehet, amit már elve ilyen pelenka alakúra csomagolok a babán és azt ráhúzom a színeset?
De ezek a színesek hogy bírják a mosást? A legszebbek ezek az élénkek de ha mondjuk veszek 24 ilyen színes zsebeset, amit ugye kimosok, ha belepisil, akkor mondjuk számolok napi 6 darabbal, akkor 3 naponta mosnom kell őket. De akkor meg olyan gyakran vannak mosva, hogy
fognak ezek kinézni?
Tehát összegezve akkor jól gondolom, hogy ha mondjuk zsebeset akarok
és akkor kiválasztom ezt:
Akkor ebből így ahogy van kell 20-25 vagy esetleg több? + mondjuk utazásra, vagy éjszakára ajánlanak valami bambusz bélést, mert hogy az tovább bírja.
És ha valóban az olcsóságát is akarnám élvezni akkor nem ezt a zsebeset kell választanom? Mert akárhogy nézem ez 90ezer forintnál is több, hát véletlen se 50 ezer a beszerzés újonnan, mint sok lap írja. Ilyen zsebeset másik webshopban is csak ennyiért meg többért láttam. Nem tudom lehet a használt olcsóbb, de mindenhol azt írogatják, hogy újonnan 50-80 ezerét minden megvan.
ha sikerült választani belinkeled őket?
off: az utolsót én sem értem,már akartam írni tegnap is,hogy túlspilázza a dolgokat... de úgy látom,nem csak én látam így...
egyébként én nem agyaltam hogy nah most jó lesz e az alkatára a pelus vagy hasonlók. nem is ütközött ki probléma soha. tetrával töltöm a külsőket, kétféle külsőnk van, egyiknél sem tapasztaltam,hogy nem "illene" a gyerekre. sztem ha egy külső-belső megoldást választasz, nem tudsz mellé fogni.
13 mindenképpen bemutatom majd a választásokat, most külföldi oldalakon nézelődök, ott kicsit nagyobb választék van.
Egyébként a másik, amit nem értek, az az, hogy amíg a köldök csonk le nem esik, addig nem lehet csak papírt adni rá. A papír pelenka úgy 20 éve általános itthon, addig akkor mit csináltak a köldökcsonkos babákkal? o.O
Én úgy gondolom, hogy 90%-ban hozzáállás kérdése a dolog, hogy valakinek beválik-e a mosható pelusozás. (Maradék 10% valóban az adott pelus minősége.) Aki már eleve úgy áll hozzá, hogy biztos macerás lesz mosni, biztos mindig balesetek lesznek, annak sokkal többször nem jön be. Mint annak aki könnyedén veszi az egészet és legyint, hogy ha baleset van, ne bumm, majd átöltözteti a babát. Mosni kell? A ruhákat is mossa, maximum kicsit több lesz a mennyiség.
Ez ilyen: Kifogás is mindig van sok. De a kifogásokra megoldás is. Rajtad áll, hogy melyik úton akarsz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!