Hogyan legyen éjszaka is szobatiszta?
Szia,
Nálunk 4 évesen lett éjszakára szobatiszta. Én akkor nem tettem rá pelust éjjelre amikor már reggel is szárazan ébredt. 3,5 éves korától kezdte elhagyni az esti tejet, kakaót. Így nem pisilt éjjel.
Én elég keveset alszom, tehát az nálam kilőve, hogy éjjel keltsem fel a gyereket pisilni, hogy nehogy bepisiljen. Én kivártam.... Semmi gond nem lett ebből.
Ma ez egy verseny, hogy kinek a gyereke szobatiszta előbb éjjel és nappal. Én ebből soha nem csináltam ügyet. Haladtunk a kisfiam igénye szerint. Persze ez nem azt jelentette, hogy még 3 évesen nappal is bepisilt :) Tanítva volt, de nem bolondultunk meg ebbe.
Akkor vedd le róla az éjjeli pelust, amikor már rendszersen szárazon veszed le róla reggel. Lehet, hogy pár hét múlva már el fogtok jutni idáig, de lehet, hogy még jövő ilyenkor is szükség lesz a pelusra éjjel. Nagyon változó, és ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire ügyes vagy okos a gyerek, ez egy tisztán fizikai folyamat.
Éjjel keltegetni, hogy pisiljen, nagy butaság, hiszen a cél az lenne, hogy pisilés nélkül aludja át az éjszakát.
A lányom csak 3éves kora után lett szobatiszta,de akkor viszont vele egy időben ágy tiszta is! Soha nem pisilt be egyszer sem sem nappal sem éjjel,pedig lefekvés előtt iszik bőven. Felébred magától,soha nem keltettem.
Szóval ez egy érési folyamat!:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!